Nieuws Antwerpen Technologiebedrijf Rombit neemt digitale beveiligingsfirma Sercotec over

Technologiebedrijf Rombit neemt digitale beveiligingsfirma Sercotec over

Technologiebedrijf Rombit neemt digitale beveiligingsfirma Sercotec over

Technologiebedrijf Rombit neemt Sercotec over, een digitale beveiligingsfirma uit de Antwerpse haven. Het is de eerste overname voor deze onderneming.

Sercotec is al twintig jaar actief in de beveiligingssector. Het bedrijf is gespecialiseerd in camerabewaking, inbraakbeveiliging en brandbeveiliging. Sercotec ontwerpt ook systemen voor toegangscontrole voor de haven, industrie, kmo en privé. Rombit is gespecialiseerd in IT-oplossingen voor bedrijven.  “De digitale producten en diensten van Sercotec zijn essentieel voor meer veiligheid en efficiëntie”, zegt Jorik Rombouts, oprichter en CEO van Rombit. “Sercotec is een belangrijke schakel in het creëren van een smart access platform, een totaaloplossing voor toegangs- en aanwezigheidscontrole op industriële sites.”
Sercotec is verguld met de overname.  “Rombit heeft de kennis en schaalgrootte om de omvangrijke IT-infrastructuur van onze klanten klaar te maken voor de toekomst” zegt Urbain Schelpe, manager van Sercotec. “Het beschikt met BadgeControl ook over complementaire oplossingen voor check-in-at-work, aanwezigheids- en toegangscontrole.”

Rombit is in 2012 opgestart, in het appartement van Jorik Rombouts. ‘Bijna vijf jaar later, nemen we al een gevestigde waarde over uit de Antwerpse haven” zegt hij.
Het personeel van Sercotec blijft instaan voor de installatie en het onderhoud van de bestaande en toekomstige productportfolio. De geschoolde technici vormen een waardevolle aanvulling op het huidige team van Rombit dat voornamelijk uit ingenieurs en ontwikkelaars bestaat.

 

In 2014 koos VOKA Rombit tot Meest Beloftevolle Starter, een jaar later kroonde Trends hen tot Starter van het Jaar. In 2016 rondde het bedrijf een succesvolle kapitaalronde af. Technologie-investeerder Michel Akkermans is uitvoerend voorzitter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.