Nieuws Antwerpen Technologiebedrijf van IBM vestigt zich in Berchem: “Een bewuste keuze”

Technologiebedrijf van IBM vestigt zich in Berchem: “Een bewuste keuze”

CEO van IBM Client Innovation Center Joan Van Loon en schepen Erica Caluwaerts CEO Joan Van Loon en schepen Erica Caluwaerts. Foto: Joris Herregods.

Technologiebedrijf van IBM vestigt zich in Berchem: “Een bewuste keuze”

BERCHEM – Het IBM Client Innovation Center (CIC) vestigt zich in de buurt van het station van Berchem. Dit bedrijf dat gespecialiseerd is in technologische vernieuwing kiest bewust voor Antwerpen. “Het biedt wat we zochten: infrastructuur, bedrijven en talentvolle werknemers”, zegt Joan Van Loon, managing director van het bedrijf.

Het Client Innovation Center is een zelfstandig bedrijf onder de vleugels van het informatietechnologiebedrijf IBM. Er zijn 25 CIC-vestigingen in Europa en het kantoor in Berchem is het eerste in België. Van hieruit worden nieuwe digitale toepassingen ontwikkeld voor bedrijven en worden bedrijven begeleid in hun digitale transformatie. Er werken momenteel een dertigtal mensen, maar het bedrijf wil volop uitbreiden.

“Toen we op zoek gingen naar een locatie voor een kantoor lieten we een onderzoek uitvoeren”, zegt Van Loon. “Daaruit bleek dat we ons in Antwerpen moesten vestigen. Je hebt hier niet alleen de aanwezigheid van hogescholen en universiteit, maar ook talrijke creatieve bedrijven en initiatieven die werken rond digitale technologie. Daarnaast is hier een groot potentieel aan klanten met onder meer de haven.”

Investdesk

De stad Antwerpen helpt via de Investdesk actief mee aan het aantrekken en begeleiden van bedrijven. De focus ligt op bedrijven in de sectoren chemie, gezondheid, digitale technologie en mode.

“De Investdesk maakt een dossier op waarin we troeven van Antwerpen aantonen”, zegt Erica Caluwaerts (Open Vld), schepen van Economie, Werk en Innovatie. “Nergens zijn er zoveel start ups als in Antwerpen, 718 bedrijfjes. Campus19 en Girleek bijvoorbeeld werken met jongeren rond digitale technologie. We verwijzen naar de haven en de aanwezigheid van moderne kantoren. Zorgen dat bedrijven zich hier vestigen is van belang voor de werkgelegenheid in Antwerpen.”

Investdesk ontvangt jaarlijks ongeveer 120 vragen naar locaties. Dit zijn ondernemers die al voor Antwerpen hebben gekozen en die worden begeleid naar een geschikte plek. “Bij IBM CIC deden we een voorstel op maat”, zegt Caluwaerts. “De Investdesk heeft tot nu toe in 2022 gewerkt op 80 internationale dossiers, vooral in industrie en labo. Daarvan zijn er nu reeds 15 succesvol afgesloten, waaronder dus IBM. Er waren ook 25 regionale dossiers, vooral in industrie, kantoor en detailhandel. Daarvan zijn er eveneens 15 geland.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.