Nieuws Antwerpen Tecnospace gaat samenwerken met Citterio

Tecnospace gaat samenwerken met Citterio

Tecnospace gaat samenwerken met Citterio

tecnoTecnospace uit Wilrijk heeft een samenwerkingsakkoord opgezet met het Italiaanse Citterio. Tecnospace is een belangrijke speler op de kantorenmarkt en gaat de producten van Citterio Uffizio verkopen in België. Het Antwerpse bedrijf heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in gyproc- en plafondwerken, vloerbekleding, schilderwerken en de installatie van een breed gamma aan scheidingswanden. Als specialist in kantoorinrichting heeft Tecnospace met systemen als TecnoPure, TecnoSlim, TecnoGreen of TecnoMove verscheidene oplossingen in huis waar moderne bedrijven vandaag graag op intekenen.

CEO Alexandre Stoop en verkoopsdirecteur Alexander Willems zijn er best trots op: Tecnospace heeft ondertussen al zes zogenaamde C-SS boxen gebouwd in de nieuwe zetel van SD Worx in Brussel. Die C-SS boxen zijn “concentratie-werkplekken” binnen een breed kantoorlandschap waar personeelsleden zich even kunnen terug trekken om een belangrijk dossier aan te pakken of om in alle discretie even te vergaderen met enkele collega’s. “Zelfs Citterio zelf heeft nog nooit zes boxen in één contract kunnen verkopen”, zegt Sven Symons, Operations Manager. “Het is er een mooi bewijs voor dat de Italiaanse producten van de groep perfect passen binnen ons eigen gamma.”

Citterio is een toonaangevende producent van systeemwanden en kantoormeubilair met innovatieve oplossingen. Het bedrijf is een onderdeel van de Molteni Group waarin ook Molteni&Co en Unifor ondergebracht zijn.

Tecnospace is zelf gegroeid uit het initiatief van Hein Vantomme, Sven Symons en zijn broer Steve. Steve Symons is ondertussen met Buzzispace een andere richting uitgegaan. Tecnospace zelf is ondertussen in handen gekomen van Alexandre Stoop en Nicaphis, het investeringsvehikel van de familie van Jean-Albert Moorkens.

Ook in de kantorenmarkt zijn de gevolgen van de crisis onmiskenbaar sterk aanwezig. De “groten” uit de branche hebben het in die mate moeilijk dat ze zich niet langer meer toespitsen op de contracten met multi’s en internationale concerns. Ze vechten voortaan ook om de kleinere opdrachten en komen op die manier op de markt van Tecnospace. “Wij houden evenwel goed stand”, zegt Alexandre Stoop. “Meer zelfs. We zetten onze groei verder door. Wij doen het goed omdat wij heel snel kunnen schakelen. De flexibiliteit van onze mensen is onze grote kracht. Onze interieurarchitecten en onze plaatsers kunnen er voor instaan dat een opdracht binnen de drie weken kan uitgevoerd worden. Dat kunnen de “groten” uit de branche ons niet nadoen.”

Tecnospace tekende in het boekjaar 2012/2013 voor een globale omzet van pakweg 9 miljoen euro. Het bedrijf stelt 25 mensen tewerk. Ondertussen blijven de orders binnenstromen. “Wij kijken als bedrijf de facto nooit verder dan zeg maar zes maanden maar we kunnen er nu al vanop aan dat de samenwerking met Citterio onze expansie nog zal versterken. Wij hebben alvast de ambitie vooropgezet dat Citterio snel zal tekenen voor zowat 5% van ons omzetcijfer. Wij zijn er immers van overtuigd dat we in de samenwerking met de Italianen optimaal kunnen profiteren van aanzienlijke groeimogelijkheden op de Belgische kantorenmarkt. Het complementaire gamma zorgt in dit opzicht voor een vernieuwde synergie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.