Nieuws Antwerpen Tegendraads Antwerpen doet tegendraads tegen fast fashion

Tegendraads Antwerpen doet tegendraads tegen fast fashion

Tegendraads Antwerpen doet tegendraads tegen fast fashion

In Antwerpen start een gloednieuw en duurzaam concept op: Tegendraads. Het concept, gelanceerd door laatstejaarsstudenten event- en projectmanagement aan de Karel de Grote Hogeschool, weert zich tegen de fast fashion industrie en zet zich in voor het recycleren en opwaarderen van  gebruikte kledij. Op zaterdag 26 juni houden ze bij STORMKOP hun eerste event ‘Tegendraads Antwerpen’.

Ieder jaar belanden drie van de vijf modeartikelen op de afvalberg. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem, namelijk het herwerken en opwaarderen van gebruikte kledij. Dat dachten ook enkele laatstejaarsstudenten van de KdG-Hogeschool. Zij kwamen met Tegendraads Antwerpen op de proppen. Op hun eerste event kan je terecht met je oude kledij of om een vintage tweedehandsstuk te kopen in hun shop. Zij helpen je dit kledingstuk te herwerken tot een nieuwe vaste waarde in je kledingkast.

Om de oude kleding om te vormen naar iets nieuws geeft Tegendraads je de kans om verschillende technieken te gebruiken. Deze technieken variëren van textielstiften, stof stikken en verven tot het zeefdrukken van een afbeelding. Om kledingstukken helemaal op te pimpen, zullen jonge creatievelingen hun creativiteit gebruiken.

“Voortaan beslis jij zelf hoe je kleding eruitziet. Geen regels. Geen modellen. Geen labels. Gewoon lekker tegendraads!”, klinkt het.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.