Nieuws Antwerpen Teniersgebouw maakt plaats voor hotel en winkelcomplex

Teniersgebouw maakt plaats voor hotel en winkelcomplex

Teniersgebouw maakt plaats voor hotel en winkelcomplex

ANTWERPEN – Op de Teniersplaats herontwikkelt vastgoedinvesteerder Tans Group het Teniersgebouw op de hoek van de Teniersplaats met de Frankrijklei. Er komt een nieuw hotel, dat qua oppervlakte groter wordt dan een half voetbalveld. Bovendien komt er een winkelcomplex met drie verdiepingen.

In Antwerpen steeg het aantal overnachtingen de laatste 10 jaar met bijna een half miljoen boekingen. Het stijgend aantal hotels zit daar voor iets tussen. Zo telde de Scheldestad in 2009 amper 55 hotels, terwijl er vanaf vorig jaar al 70 hotels toeristen ontvangen, goed voor in totaal 4.847 kamers.

Daar komt er binnenkort nog eentje bij. Het nieuwe hotel in de Teniersbuilding krijgt 129 kamers, verdeeld over vijf verdiepingen, een gemeenschappelijke lobby en een ontbijtzaal. Op een nieuwe dakverdieping krijgen de toekomstige hotelgasten een zicht over de stad.

Het hotel komt bovenop de winkelruimtes op de benedenverdieping. De grote commerciële ruimte met een oppervlakte van 2.816 m² zit verspreid over drie verdiepingen.

Teniersbuilding behoudt voorgevel

De historische en karakteristieke gevel van het pand wordt volledig in ere hersteld en zal heropgebouwd worden met dezelfde architectuur en materialen zoals de huidige gevelmuur.

“Bijna elke Antwerpenaar kent vandaag het Teniersgebouw. Daar willen we zoveel mogelijk op inspelen. Daarom blijft de herkenbare voorzijde van het pand ook behouden in het nieuwbouwproject. Door het pand opnieuw in art decostijl op te bouwen met een identieke gevel, willen we het zoveel mogelijk van zijn allures van destijds teruggeven”, zegt Jeroen Van Neck van projectontwikkelaar Tans Group.

Na de sloop wordt er in het najaar van 2019 gestart met de eerste bouwwerken aan de nieuwe Teniersbuilding. Als alles loopt volgens plan, dan zou het volledige project opgeleverd moeten worden tegen 2021. De totale investeringswaarde voor bedraagt 40 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.