Nieuws Antwerpen Tentoonstelling Bittersweet in LOFT22

Tentoonstelling Bittersweet in LOFT22

Tentoonstelling Bittersweet in LOFT22

Op 18 mei vindt de 2de vernissage van de jonge Antwerpse galerie ‘LOFT22 art space’ plaats in het kader van Antwerp Art weekend.  De galeriehoudster is Frédérique Lippens. Ze opende haar galerie in 2015 in haar eigen loft, vandaar de naam: LOFT22 art space. Frédérique is van opleiding ingenieur-architecte en werkte onder meer in Californië in een kantoor voor interieurdesign.
Haar ‘apartment gallery’ is een belevingsruimte waar kunstwerken tot hun recht komen en waar gezorgd wordt voor persoonlijk contact tussen kunstenaar, publiek, curator en galeriehouder.

Het concept van Loft22 haalde Frédérique Lippens in New York, Berlijn en Mexico City. Ze wil zowel aan jonge kunstenaars als aan gevestigde waarden de kans bieden om in die ruimte te exposeren. Ze heeft daarvoor enkele spraakmakende curatoren onder de arm genomen.
LOFT22 art space presenteert nu haar 2de tentoonstelling: BITTERSWEET, een show van nieuwe schilderijen, lightboxen en foto’s van kunstenares Lisse Declercq. Dit is de eerste solo show van deze artieste in LOFT22, gecureerd door Frédérique Lippens en Maxime Van Melkebeke (co-curator; Belgian Art House; Offspace.xyz, New York).

Uit de perstekst: “Het gebruik van liggend (semi) vrouwelijk naakt als onderwerp, maakt Declercq tot interessante commentator van de kunstgeschiedenis en de blikken van de toeschouwer. Dergelijke schilderijen waarbij de blik wordt gelokt, werden voornamelijk door mannen geschilderd voor een mannelijk publiek. Ook bij Declercq wordt de kijker aangetrokken, maar voelt zich ongemakkelijk in de rol van voyeur; we worden betrokken bij en geconfronteerd met een machtsstrijd tussen onszelf en het model.

Hun doel: onze blik domineren en de macht van de onderwerping ervan ervaren. Het kleurenpalet trekt aan en stoot tegelijkertijd af, de schilderijen eveneens. De verlokking van bitterzoete vrouwen als ware het sirenezangen”.

Lisse Declercq (BEL, 1993, woont en werkt in Antwerp) haalde haar Master Visual Arts aan PXL te Hasselt in 2016. Haar media zijn schilderkunst en fotografie. Dit is haar eerste tentoonstelling met de galerie.

De vernissage is op donderdag 18 mei en de tentoonstelling loopt tot 22 juni. Enkel op afspraak, te maken via de website.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.