Nieuws Antwerpen Ter Elst in Edegem krijgt grootste oplaadstation van Tesla

Ter Elst in Edegem krijgt grootste oplaadstation van Tesla

Ter Elst in Edegem krijgt grootste oplaadstation van Tesla

EDEGEM/AARTSELAAR – Aan Hotel en Congrescentrum Ter Elst heeft Tesla een nieuw laadstation geopend. Het dertiende snellaadstation is met 18 laadpunten meteen het grootste van ons land en vervangt de eerdere locatie in Aartselaar.

Sinds de introductie van de zuiver elektrische Model S heeft het in California gevestigde Tesla eigenhandig een netwerk opgezet met slimme Supercharger laadpalen.  In Europa zijn er intussen bijna 450 van die snellaadpunten. De achttien nieuwe snelladers in Edegem bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S, Model X en Model 3 op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren.

De locatie bij hotel en congrescentrum Ter Elst past in het rijtje Belgische locaties, die je kan terugvinden nabij strategische verkeersassen en belangrijke autosnelwegen, vaak ook in combinatie met andere voorzieningen zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots.

Tom Hendrickx, general manager van Ter Elst, het bedrijf bijtreedt. “Dit station vervangt de eerdere locatie in Aartselaar, waar de acht superchargers door een verkooppunt worden gebruikt”, zegt hij. “Er was daar ook geen uitbreidingsruimte meer. En ook de verkeerssituatie aan de drukke A12 was niet ideaal.”

Dankzij de samenwerking met Ter Elst mag de autofabrikant minstens tien jaar lang de laders op een parking installeren voor haar klanten. In ons land zijn er ook nog zo’n tweehonderd publieke locaties, aan bijvoorbeeld hotels en winkels, waar het laden wat trager gaat.

Ook universele laders

Hotel Ter Elst heeft ook drie universele laders om alle soorten elektrische auto’s aan te kunnen. “We zitten in een regio met heel wat bedrijvigheid, maar krijgen hier zelf ook talloze zakelijke klanten over de vloer. Dit is een absolute meerwaarde voor ons. We willen dit aantal universele laders dan ook nog graag verdubbelen”, besluit Tom Hendrickx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.