Nieuws Antwerpen Ter Elst kiest resoluut voor zakenmensen

Ter Elst kiest resoluut voor zakenmensen

Ter Elst kiest resoluut voor zakenmensen

ter elstTer Elst heeft een nieuwe start genomen. Het recreatie- en congreshotel uit Edegem heeft onder zijn nieuwe eigenaars een grondige reorganisatie ondergaan en plukt daar nu al de vruchten van. Het bedrijf is terug uit het rood geklommen.

Ter Elst heeft een onverwoestbare reputatie in de brede regio. Het complex is vooral geliefd bij zakenlui die er congressen organiseren en bijeekomsten opzetten. In de afgelopen jaren ging het evenwel moeilijk. Ter Elst is voor een stuk mee gegroeid met de sportactiviteiten rond de tennisclub bv. maar die activiteiten stonden veelal haaks op die van de core business, het congrestoerisme. Dat kan bij Ter Elst beschikken over een auditorium met 400 plaatsen en over 15 polyvalente zalen.

“Wij hebben onze strategie dan ook omgegooid”, zegt algemeen directeur Tom Hendrickx. “Wij hebben resoluut gekozen voor het hotelwezen, voor de congressen dus en de zakenmensen. De eigenlijke sportactiviteiten werden in dit opzicht afgesplitst en verhuurd aan bv. een tenisclub die de huidige 16 tennisterreinen exploiteert. Op die manier werden verlieslatende activiteiten omgezet in huurinkomsten.”

De rebranding van het complex leidde er ook toe dat afstand werd genomen van de keten Best Western. Ter Elst gaat nu weer helemaal op zichzelf en is inmmiddels in handen gekomen van twee privé-investeerders. Steve Engels en Eric Gysels hebben overigens ook de controle over het Kasteel Solhof in Aartselaar. De activiteiten van Solhof en Ter Elst worden op die manier op elkaar afgesteld.

Ter Elst telt vandaag 49 mooi ingerichte kamers en vier suites. Het driesterrenhotel stelt zo’n 30 mensen tewerk.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.