Nieuws Antwerpen Terrassen vanaf 8 mei: met 4 aan tafel en tot 22u

Terrassen vanaf 8 mei: met 4 aan tafel en tot 22u

Terrassen vanaf 8 mei: met 4 aan tafel en tot 22u

Het Overlegcomité heeft de praktische richtlijnen voor de heropening van de terrassen in de horeca verduidelijkt. Aanstaande maandag 26 april staat eerst de volgende versoepeling op de agenda: heropening kappers en geen winkelen op afspraak meer.

De horeca mag opgelucht ademhalen: de heropening van de terrassen op 8 mei blijft behouden. Aan tafel mag je met maximaal 4 personen plaatsnemen. Er is een uitzondering voor grote huishoudens. Er dient minimum 1,5 meter tussen de gezelschappen te zijn. De bediening gebeurt aan tafel en een mondmasker is verplicht voor het personeel.

De horeca dient te sluiten om 22u, en krijgt zo een uitzondering op het verbod om na 20u alcohol te verkopen. Voor nachtwinkels en supermarkten blijft die regel om na 20u geen alcoholische dranken meer te mogen verkopen wel van toepassing.

De evenementensector moet nog wat geduld uitoefenen. Er is enkel duidelijkheid over mei en juni. Over de zomer volgt de beslissing pas in mei. Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 11 mei.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.