Nieuws Tesla-concurrent Polestar maakt beursdebuut

Tesla-concurrent Polestar maakt beursdebuut

Foto Polestar

Tesla-concurrent Polestar maakt beursdebuut

ANTWERPEN, GENT – De Zweedse elektrische autoconstructeur Polestar start vandaag zijn notering op de Nasdaq in New York onder de ticker PSNY. De beursnotering in de Verenigde Staten is een nieuwe belangrijke mijlpaal voor het merk dat in 2017 gelanceerd. Polestar heeft ondertussen vier vestigingen in België, in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.

Het debuut op de Nasdaq volgt na een recordverkoop in de eerste helft van dit jaar. Polestar breidde ook zijn aanwezigheid uit tot 25 markten, tegenover 19 eind 2021, ondersteund door bijna 130 winkellocaties.

290.000 wagens per jaar

Polestar-CEO Thomas Ingenlath spreekt van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf. “Tegen 2025 willen we 290.000 wagens verkopen per jaar, tien keer meer dan we in 2021 verkochten. We hebben nu al een echte en succesvolle business. Deze notering geeft ons de middelen en het platform om onze ambitieuze toekomstplannen te helpen realiseren en onze ​ toonaangevende duurzaamheidsdoelstellingen in de sector na te streven.”

Polestar zal op 28 juni de openingsbel luiden op de Nasdaq in New York City om zijn debuut als beursgenoteerd bedrijf te vieren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.