Nieuws Antwerpen The Aviation Factory neemt steile klim

The Aviation Factory neemt steile klim

The Aviation Factory neemt steile klim

carlHet gonst van activiteiten op de luchthaven van Deurne.  Vandaag kun je vanop de Antwerpse luchthaven weer alle richtingen uit. Het aantal bestemmingen is toegenomen, verscheidene nieuwe vliegtuigmaatschappijen hebben zich aangemeld. In de schaduw van de grote Jetair Fly’s en de VLM’s hebben ook verscheidene kleinere bedrijven stevig wortel geschoten op Deurne. Zo The Aviation Factory dat in 2014 vlot de kaap van de 20 miljoen euro aan omzet passeerde.

Het bedrijf van Karl Legein en Benoit Duvivier realiseerde in 2014 een omzet van 21,1 miljoen euro. Uit de bij de Nationale Bank gedeponeerde jaarrekening blijkt dat daar een bedrijfsresultaat op gerealiseerd werd van 558.663 euro, nagenoeg een verdubbeling ten aanzien van het jaar ervoor. De winst klom naar 375.544 euro.

De vliegtuigmaatschappij uit Deurne is een makelaar in vliegtuigcapaciteit en springt in op het moment dat er zich ergens problemen aandienen.  Het bedrijf ziet zich zowat als de VAB van de luchtvaart, de 24/24 u depannagedienst. Zeker in een omgeving die na 9/11 steeds onzekerder wordt willen nogal wat mensen garanties dat hun vlucht wel degelijk zal doorgaan en doen daarom een beroep op een kleine privé-maatschappij. Het gaat daarom  ook om kostenbesparingen want de huurprijs voor een klein zakenvliegtuig is vaak veel kleiner dan de totaalsom aan dure businesstickets in een reguliere luchtvaartmaatschappij. The Aviation Factory kan snel een vlucht op maat uittekenen en de passagiers efficiënt ter plaatse brengen.

Maar het gaat hem niet alleen om vluchten voor zakenmensen. Vanuit Deurne en de twee andere kantoren van The Aviation Factory worden net zo goed vluchten ingelegd voor beursbezoeken, congressen, vakanties enz.  De vliegtuigmaatschappij vliegt geregeld ook  leden van het Europees parlement naar Straatsburg. The Aviation Factory vindt ook vliegtuigen voor de supporters van de Rode Duivels.

The Aviation Factory vliegt meestal vanop Zaventem en Eindhoven. Er worden ook zo’n 50 vluchten vanuit Deurne georganiseerd.

De maatschappij is eigendom van stichter Carl Legein en enkele managers. Er staan vier mensen op de payroll.

The Aviation Factory heeft onlangs wél zijn participatie in die andere Antwerpse vliegtuigmaatschappij, Take Air afgebouwd. Take Air vliegt op Zürich.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.