Nieuws Antwerpen The Aviation Factory vliegt op het “eiland van Napoleon”

The Aviation Factory vliegt op het “eiland van Napoleon”

The Aviation Factory vliegt op het “eiland van Napoleon”

The Aviation FactoryTot voor kort was Sint-Helena, een klein eiland midden in de Atlantische Oceaan, enkel over zee bereikbaar. Een luchthaven was er niet. Het eiland is nog steeds een kolonie van het Verenigd Koninkrijk dat in 2011 besliste om een vliegveld aan te leggen op het eiland.
Op 13 juli 2016 vond de allereerste vlucht plaats die drie toeristen naar Saint Helena bracht. Deze primeur viel te beurt aan het Antwerpse luchtvaartbedrijf The Aviation Factory.

Saint Helena is vooral bekend omdat Napoleon, na zijn nederlaag in Waterloo, er de laatste jaren van zijn leven in ballingschap in Longwood House doorbracht. Door de opening van het Suezkanaal in 1869 verloor Saint Helena echter zijn strategische waarde. Met de ingebruikname van Saint Helena Airport wil men het eiland een economische en toeristische boost geven.

Weinig vliegtuigen hebben het vliegbereik en de capaciteiten om vluchten op Saint Helena uit te voeren. Een Bombardier Challenger 300 van ExecuJet bracht de eerste drie toeristen in vier uur tijd naar het kleine eiland vanuit Lomé, hoofdstad van Togo. Benoit Duvivier, een van de drijvende krachten achter The Aviation Factory, was verantwoordelijk voor de organisatie van die allereerste commerciële vlucht.

The Aviation Factory is met een jaaromzet van ruim 30 miljoen EUR marktleider in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat. Het bedrijf organiseert vluchten voor productlanceringen en incentives, sportcharters, overheids- en congresvluchten en VIP-vluchten. In totaal gaat het jaarlijks om meer dan 2500 vluchten. Naast de hoofdzetel in Antwerpen heeft het luchtvaartbedrijf ook kantoren in Nederland, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.