Nieuws Antwerpen The Aviation Factory vloog gisteren precies op tijd

The Aviation Factory vloog gisteren precies op tijd

The Aviation Factory vloog gisteren precies op tijd

legeinlegeinDoor de stakingsacties bij SN Brussels heeft ook The Aviation Factory enkele extra vliegtuigen de lucht kunnen insturen. De vliegtuigmaatschappij uit Deurne is zowat een makelaar in vliegtuigcapaciteit en springt maar wat graag in op het moment dat er zich ergens problemen aandienen. The Aviation Factory is dit jaar al de kaap van de 20 miljoen euro aan omzet gepasseerd “en het jaar is nog niet voorbij”, zegt een enthousiaste Carl Legein.

De luchtvaart is in volle beweging. Ook kleine maatschappijen vinden er steeds meer hun niche en bedrijven als The Aviation Factory vliegen een heel eigen koers. Het bedrijf van stichter Carl Legein ziet zich zowat als de VAB van de luchtvaart, de 24/24 u depannagedienst. Zeker in een omgeving die na 9/11 steeds onzekerder wordt willen nogal wat mensen garanties dat hun vlucht wel degelijk zal doorgaan en doen daarom een beroep op een kleine privé-maatschappij. Het gaat daarom vaak ook om kostenbesparingen want de huurprijs voor een klein zakenvliegtuig is vaak veel kleiner dan de totaalsom aan dure businesstickets in een reguliere luchtvaartmaatschappij. The Aviation Factory is dan zoveel als een makelaar die snel een vlucht op maat kan uittekenen en de passagiers efficiënt ter plaatse brengt. Zoals gisteren. Op het moment dat veel vluchten van SN Brussels geannuleerd werden.

Maar het gaat hem niet alleen om vluchten voor zakenmensen. Vanuit Deurne en de twee andere kantoren van The Aviation Factory worden net zo goed vluchten ingelegd voor beursbezoeken, congressen, vakanties enz. “Wij vliegen bv. ook voor de leden van het Europees parlement naar Straatsburg”, zegt Carl Legein. “Voor de Club Med. We haalden onlangs effectief een openbare aanbesteding van het ministerie van Defensie binnen waardoor we een aantal vluchten op Chania in Kreta mogen inleggen voor militairen die met vakantie trekken.” The Aviation Factory zette onlangs voor de supporters van de Rode Duivels verscheidene vliegtuigen in op Glasgow.

Ook Vizion Air, de onlangs opgerichte dochteronderneming van The Aviation Factory doet het uistekend. Vizion Air is volledig afgestemd op gepersonaliseerd vliegen. Het gaat om maatwerk met een vliegtuig. “Vizion Air is vandaag één jaar oud en we hebben onze modeste targets inmiddels al gepasseerd.” Vandaag wordt met één vliegtuig gevlogen. Morgen komt er allicht een tweede.

The Aviation Factory vliegt meestal vanop Zaventem en Eindhoven. Er worden ook zo’n 50 vluchten vanuit Deurne georganiseerd.
De maatschappij is eigendom van stichter Carl Legein en enkele managers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.