Nieuws Antwerpen The Beacon bundelt krachten in smart city sector

The Beacon bundelt krachten in smart city sector

The Beacon bundelt krachten in smart city sector

ANTWERPEN – The Beacon werkt al een hele tijd rond smart cities en bundelt nu zijn krachten met Watt Factory. Die zal starters binnen de smart city sector klaarstomen om hun concepten succesvol in de markt te zetten.

Watt Factory begeleidt start-ups die werken rond smart cities. Het gaat dan om het verwerken van digitale technologie in steden, zowel in de publieke ruimte als binnen gebouwen. Voor zijn acceleratorprogramma voor smart city start-ups kondigt de Gentse speler een hele reeks nieuwe partners aan. Er wordt uitgebreid naar Mechelen, maar ook naar Antwerpen.

De samenwerking met stad Antwerpen zal gebeuren via The Beacon, waar naast industrie en logistiek ook smart city een belangrijk focuspunt vormt. Bovendien is in het voormalige Tolhuis imec gehuisvest met zijn City of Things-programma. Van daaruit rolt de onderzoeks- en innovatiehub smart city-oplossingen voor Vlaanderen uit.

Wim De Waele, general manager bij The Beacon: “We werkten al rond smart cities, maar we willen vermijden dat iedereen in Vlaanderen naast elkaar werkt. Smart city start-ups hebben enkel baat bij een bundeling van de krachten. The Beacon dient daarbij als gateway naar kansen die wij met onze expertise, ons netwerk en onze contacten bieden.”

Nieuwe lichting

Tot eind mei kunnen Antwerpse start-ups zich kandidaat stellen voor het acceleratorprogramma dat zes maanden duurt en in juni van start gaat. Uiteindelijk zal Watt Factory ongeveer 15 start-ups begeleiden, samen met een reeks mentoren en partners zoals ABB, EDF Luminus, EY en Cresco. Binnen smart cities wordt de focus vooral op smart mobility, smart buildings en smart energy gelegd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.