Nieuws Antwerpen The Beacon gaat met New Work op zoek naar post-corona werkplek

The Beacon gaat met New Work op zoek naar post-corona werkplek

The Beacon gaat met New Work op zoek naar post-corona werkplek

ANTWERPEN – Technologiegemeenschap The Beacon lanceert het project New Work. Bedrijven die oplossingen hebben om de werkplek gezond, veilig en productief te maken, kunnen hun technologie twee maanden lang proefdraaien in de kantoren van The Beacon. De beste oplossingen worden bekroond met prijzen tot 15.000 euro.

Desinfecterende gel, markeringen op de vloer en mondmaskers zijn intussen een bekend beeld voor de mensen die terugkeren naar kantoor. Om de weerbaarheid op de werkvloer te versterken, ontwikkelde The Beacon onder andere al armbanden om de fysieke afstand te meten, camera’s om mensen te tellen of afstanden te bewaken en oplossingen om de toegang tot publieke plaatsen te reguleren. Nu start de technologiegemeenschap een nieuw initiatief.

The Beacon zet nu het project New Work op. Daarbij kunnen bedrijven die technologie hebben ontwikkeld om de werkplek gezond, veilig en productief te maken, hun product of dienst uitproberen in een actieve werkomgeving. Het kantoorgebouw op de Sint-Pietersvliet in Antwerpen, waar 30 bedrijven van The Beacon gehuisvest zijn, wordt de proeftuin van dienst.

“Met New Work maken we niet enkel de kantoren van The Beacon weerbaar, maar leggen we een fundament dat nog vele andere toepassingen zal kennen. Dit opent ook een wereld van nieuwe opportuniteiten, zowel voor de technologie- als voor de vastgoedsector”, zegt Wim De Waele, voorzitter van The Beacon.

Twee maanden lang zullen bedrijven hun technologie kunnen proefdraaien. De beste toepassingen zullen worden bekroond, met een hoofdprijs van 15.000 euro voor de winnaar. The Beacon voert het project uit met zes partners uit de vastgoedsector, waaronder Vooruitzicht, Quares en Van Wellen Group.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.