Nieuws Antwerpen The Beacon wordt satellietkantoor van Europees innovatie-instituut

The Beacon wordt satellietkantoor van Europees innovatie-instituut

The Beacon wordt satellietkantoor van Europees innovatie-instituut

ANTWERPEN – The Beacon wordt het eerste Belgische satellietkantoor van de European Institute of Innovation and Technology (EIT) Digital. Vanuit The Beacon in Antwerpen zal EIT Digital een impuls geven aan hoger onderwijs, innovatie, ondernemerschap en scale-up acceleratie.

Antwerpen wil het Europese referentiepunt worden voor Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence (AI) voor de haven, de industrie en de stad. De vestiging van EIT Digital in Antwerpen is daarom een wens van EIT Digital partners imec en de Stad Antwerpen, Universiteit van Antwerpen, Port of Antwerp, The Beacon en Lantis.

“De komst van EIT Digital is belangrijk voor een innovatieve stad als Antwerpen”, benadrukt Claude Marinower, schepen voor Economie en Innovatie van de stad Antwerpen. “Zeven jaar geleden hebben we een beleidsprogramma voor digitale business opgezet. Ondertussen hebben veel techbedrijven en startups zich hier gevestigd. We hebben geïnvesteerd in locaties zoals The Beacon om de groei van ons ecosysteem met toonaangevende IoT- en AI-bedrijven te stimuleren. Dat EIT Digital zich in Antwerpen komt vestigen, is een echte boost voor onze ambitie om een belangrijke innovatiehub te worden.”

Naast kennisinstelling is EIT Digital ook een pan-Europees netwerk van 280 partners, én een belangrijke financier voor innovatieprojecten. The Beacon is een community van meer dan 50 bedrijven en kennisinstellingen die door samen te werken, innovatieve oplossingen ontwikkelen voor economische en maatschappelijke uitdagingen in stad, haven en industrie.

Door deze samenwerking krijgen de leden van The Beacon een ongekende toegang tot kennis, technologie, buitenlandse partners en financiering.

Na de zomervakantie plannen de partners een officiële en feestelijke opening van het nieuwe EIT Digital satellite co-location centre.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.