Nieuws Antwerpen The Birdhouse zoekt zesde lichting Antwerpse start-ups

The Birdhouse zoekt zesde lichting Antwerpse start-ups

The Birdhouse zoekt zesde lichting Antwerpse start-ups

ANTWERPEN – In april studeren er voor een vijfde keer 14 start-ups aan The Birdhouse af. Vandaag is het acceleratorprogramma zijn zoektocht al gestart naar een zesde lichting. Dit jaar wordt er meer ingezet op Antwerpse start-ups.

Als start-up is het niet gemakkelijk om een versnelling hoger te schakelen. Aan ambitie ontbreekt het vaak niet, wel aan geld en begeleiding. Als accelerator helpt The Birdhouse hen daarbij. Tijdens het programma, dat zes maanden duurt, worden ondernemers intensief begeleid zodat ze versneld kunnen uitgroeien tot scale-ups.

Ze krijgen persoonlijke begeleiding van ervaren, gepassioneerde ondernemers zoals onder meer Denis Knoops, voormalig ceo van Delhaize, Tom Willemen, ceo van Willemen Group of Wilfried Van Assche, voormalig ceo van Brussels Airport. Daarnaast krijgen de start-ups toegang tot een investeringsfonds, hulp bij het opstellen van een financieel plan en toegang tot verschillende professionele workshops.

Kruisbestuiving

The Birdhouse is op zoek naar ondernemers die een meerwaarde kunnen bieden binnen de bestaande markt en die uit verschillende sectoren komen zodat er een kruisbestuiving kan plaatsvinden. Ze worden geselecteerd op basis van innovativiteit en persoonlijkheid. Dit jaar wil het acceleratorprogramma bovendien meer inzetten op Antwerpse start-ups.

The Birdhouse bewees ondertussen dat ze start-ups op het juiste pad kan brengen. In twee jaar tijd verlieten 50 start-ups succesvol het nest, haalden ze 11 miljoen kapitaal op en stellen ze samen zo’n 240 mensen tewerk.

Inschrijven kan nog tot 3 april.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.