Nieuws Antwerpen The House of Congress maakt van congressen totaalbelevingen

The House of Congress maakt van congressen totaalbelevingen

The House of Congress maakt van congressen totaalbelevingen

congresHet live communication bureau The Oval Office lanceert onder de naam The House of Congress een PCO (Professional Congress Organiser). De nieuwe zelfstandige spin-off zal zich onder de leiding van Tuya Beyers toespitsen op de organisatie van congressen en conferenties. Antwerpen kan zich bij de opening van de vernieuwde Elisabethzaal helemaal positioneren als congresstad. The House of Congress kan mee gaan in die nieuwe opstelling.

The House of Congress zal als full-service congresorganisator alle diensten aanbieden die nodig zijn om eendaagse of meerdaagse congressen op te zetten: van locatieselectie, financieel beheer, eventmanagement tot de marketing, promotie, publicaties en de volledige logistiek. The House of Congress zal op het vlak van event marketing, communicatie, content marketing en PR nauw samenwerken met de live communication expertises van The Oval Office.

Met de oprichting van The House of Congress wil The Oval Office zich sterker positioneren op de groeiende markt van congressen en conferenties in België. De aanwezigheid in ons land van talrijke internationale instellingen, beroepsverenigingen en professionele associaties en de marketinginspanningen die steden als Brussel, Antwerpen, Liège, Mons, Gent, Leuven en Mechelen leveren om zich als congresstad te profileren, leiden tot een significante toename van het aantal zakelijke bijeenkomsten.

Maar ook de invulling van de congressen zelf evolueert. Van platformen waar gefocust wordt op het overbrengen van feitelijke inhoud groeit de behoefte aan congressen waar de inhoud niet enkel gedeeld, maar ook samen ‘beleefd’ wordt.

“Congressen zijn tegenwoordig uitgegroeid tot totaalbelevingen. Deelnemers zijn naast inspirerende content en netwerkopportuniteiten ook op zoek naar een live ervaring die hun zintuigen prikkelen en die ze willen delen met hun peers”, zegt Tuya Beyers. “Met The House of Congress willen we een congresbeleving op maat van de bezoeker creëren.” 

Dankzij de unieke combinatie van een sterke creatieve en inhoudelijke live communicatie en een naadloze logistieke organisatie hoopt The House of Congress snel door te groeien tot een belangrijke speler op de Belgische MICE-markt.

The House of Congress wordt geleid door Tuya Beyers die voordien 13 jaar actief was bij The Oval Office waar ze een team leidde van event managers. Ze was er verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal congressen waaronder het Eurobest Festival, het congres van Open VLD, van het ABVV Metaal, van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, de 3-daagse conferentie van het European Enterprise Network en talrijke conferenties voor DEME. 

Vanuit de overtuiging dat ‘merken’ en ‘mensen’ elkaar inspireren, creëert The Oval Office “live driven” merkbelevingen die organisaties én hun doelgroepen positief verrassen, inspireren en engageren. Het bureau werkt vanuit Antwerpen, Brussel en Gent en telt 38 medewerkers, experten in corporate and marketing evenementen, digital marketing, brand activation, communicatie, content marketing en PR. The Oval Office werkt voor heel wat gerenommeerde organisaties en merken waaronder Actiris, Aquafin, Agentschap voor Natuur en Bos, BASF, BMW, bpost bank, DEME, Dominique Models, Kanselarij van de Eerste Minister, MINI, Nintendo, Nederlandse Taalunie, Proximus, Red Bull, Reynaers Aluminium, SD Worx, Stad Antwerpen en Thalys. The Oval Office is lid van ACC Belgium en stichter-aandeelhouder van Europe’s live communication agency.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.