Nieuws Antwerpen The IceFactory draait voor 80% op export

The IceFactory draait voor 80% op export

The IceFactory draait voor 80% op export

girlThe IceFactory draait weer op volle toeren. Na de brand die de installaties in Deurne helemaal plat legde is het even stil geweest rond het bedrijf. Sindsdien werd heropgestart in Ranst en zit er weer expansie in. “We produceren nu 40 ton ijsblokjes per dag”, zegt Michael Beers. “We gaan die cijfers in de komende maanden allicht nog verdubbelen.”

De zomeravonden zijn traditioneel topmaanden voor The IceFactory. De ijsblokjes van het bedrijf gaan in duizenden Mojito’s en Caiperinha’s. The IceFactory zet er dan ook alles op om de vraag te volgen. Er wordt desnoods ook bijgekocht bij derden. Zowel de ijsblokjes als het crushed ice doen het uitstekend.

Michael Beers begon ooit nog in zijn garage ijsblokjes te maken en die te verpakken in zakjes. Een bijna ambachtelijk gebeuren dat zo stilaan uitgegroeid is tot een heuse business. Elk jaar kon de productie verder opgevoerd worden. Tot een noodlottige brand de fabriek in Deurne zo’n drie jaar geleden in de as legde en alles verloren leek. Michael Moors heeft het toen enkele tijd noodgedwongen bij trading moeten houden maar sinds eind verleden jaar zijn de nieuwe installaties in Ranst helemaal operationeel en gaat het weer vooruit. The IceFactory draait vandaag op 9 personeelsleden en tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 1 miljoen euro. Ranst levert vandaag aan nagenoeg alle Belgische supermarkten. Van Delhaize tot Carrefour, Spar en Colruyt. Ook cateringbedrijven, events, horeca-ondernemingen e.d worden beleverd. In Nederland en Frankrijk kreeg het bedrijf eveneens voet aan wal. 80% van de productie is nu voor de export bestemd.

Enkele weken geleden kreeg The IceFactory de certificeringen HACCP en IFS Higher level. Voor de HACCP en IFS wordt het kwaliteitsmanagement getoetst en het hele productieproces nagelopen op mogelijke gevaren voor de voedselveiligheid dit in samenwerking met AMNorman. De ultramoderne vol automatische productie – en verpakkingsplant voldeed ruimschoots aan alle verwachtingen en zo is voor alle certificeringen de hoogste standaard behaald met 99,19%.

“Wij voldoen aan de strengste normen en controleren dagelijks met de betrokkene diensten de opvolging hiervan. In afwachting van de nieuwe 2de vrieshal dat momenteel gebouwd wordt werken we samen met XPO Logistics voor externe opslag. Dit bedrijf voldoet ook aan de strengste normen voor diepvriesopslag. Binnenkort kunnen we hier 648 ton opslagen bij -20C°.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.