Nieuws Antwerpen The Musketeers klinkt op nieuwe brouwerij

The Musketeers klinkt op nieuwe brouwerij

The Musketeers klinkt op nieuwe brouwerij

SINT-GILLIS-WAAS – The Musketeers heeft een gloednieuwe brouwerij geopend op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillis-Waas. Met een brouwinstallatie van 60 hectoliter wordt het meteen de grootste onafhankelijke brouwerij van het Waasland.

The Musketeers werd opgericht in 1999. Het assortiment van Troubadourbieren, de bieren van de Belgian Legends-serie en van de Bucketlist-serie doet de omzet jaarlijks stijgen, waardoor de brouwerij nu een volgende stap zet.

In een nieuwbouw worden magazijn, kantoren en een brouwzaal ondergebracht. Die laatste wordt voorzien van een brouwinstallatie van 60 hectoliter, omgerekend zo’n 24.000 glazen Troubadour. Een volautomatische afvulmachine vult en verwerkt vervolgens 6.000 flessen per uur. Vorig jaar brouwde de brouwerij 8.000 hectoliter. Binnen drie jaar wordt een volume van 15.000 hectoliter bier per jaar beoogd.

“Brouwen is geduld hebben en wachten. 20 jaar lang hebben we gewerkt en geleefd naar dit moment. Dit is geen eindpunt, maar een nieuwe start. We zijn klaar om hier verder te brouwen en kunnen nu flexibeler en innovatiever inspelen op de veranderende biermarkt”, aldus zaakvoerders Stefaan Soetemans en Kristof de Roo.

De totale investering van het project bedraagt 8 miljoen euro en levert bij de opening alvast 10 extra jobs in de regio op.

Trekpleister

Naast de nieuwe brouwerij is er ook een bijhorend brouwerijcafé binnen de muren van oude steenbakkerij. De locatie moet een nieuwe trekpleister worden met een ligging vlakbij de Wase Golf, een aantal fietsknooppunten en wandelroutes. In samenwerking met lokale partners zullen er dan ook toeristische arrangementen worden uitgewerkt.

“Bezoekers van het brouwerijcafé moeten het reilen en zeilen van de brouwerij kunnen voelen en zien. Vandaar dat een grote glazen wand hen rechtstreeks inkijk geeft op de brouwzaal. We streven er naar om een thuis te worden voor zowel buurtbewoners, toeristen, bierliefhebbers en échte bierkenners.”

De brouwerij verwacht jaarlijks 25.000 bezoekers te ontvangen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.