Nieuws Antwerpen The Night of the Proms in Amerika

The Night of the Proms in Amerika

The Night of the Proms in Amerika

Niets Antwerpser dan The Night of the Proms. De concertenreeks van Jan Vereecke en Jan Van Esbroeck behoort al sinds 1985 mee tot de toppers van het uitgangsleven. Het zijn al die jaren gedenkwaardige avonden geworden. Robert Groslot en zijn orkest Il Novecento, het koor Fine Fleur, John Miles e.a. zijn evenveel vaste waarden geworden van het Antwerpse Sportpaleis.

The Night of the Proms is in de afgelopen jaren bovendien al talloze keren over de grenzen heen gegaan. Naar Nederland, naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk…. Met telkens evenveel succes. De organisatie achter de concertenreeks heeft in dit opzicht flink wat internationale ervaring opgedaan. De opbouw van het evenement is zoveel als een bedrijf geworden waarin iedereen onderhand zijn plaats gevonden heeft.

Vandaar ook de idee om bij de 30ste verjaardag van The Night de ultieme uitdaging aan te gaan en de concerten ook voor het eerst in de Verenigde Staten te gaan organiseren. PSE, Promotion voor Special Events waarin Vereecke en Van Esbroeck meedraaien wil in juni e.k. vier Amerikaanse steden aandoen: Dallas, Little Rock, Omaha en Kansas. De contacten met de promotoren en de zaluitbaters zijn inmiddels al afgerond. Gerekend wordt op telkens 10.000 bezoekers per afzonderlijk concert.

Op de affiche namen zoals Chic, the Pointer Sisters, Michael McDonald, Kenny Loggings enz.

De organisatoren beseffen best dat hen flink wat uitdagingen te wachten staan. “Maar indien het ons nu niet lukt zal het ons nooit lukken”, zei Jan Vereecke bij de voorstelling van het programma in Dallas. “Maar dan kunnen we ons ook niet verwijten dat we er niet alles aan gedaan hebben om er ook in Amerika een succes van te maken. Het wordt in elk geval een bijzonder avontuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer