Nieuws The Rent Company en Cloudwise breiden aanbod voor digitaal onderwijs in België uit

The Rent Company en Cloudwise breiden aanbod voor digitaal onderwijs in België uit

The Rent Company en Cloudwise breiden aanbod voor digitaal onderwijs in België uit

LUBBEEK – ANTWERPEN – Cloudwise en The Rent Company, twee gespecialiseerde onderwijspartijen, bundelen hun krachten en verbreden de digitale infrastructuur voor het onderwijs. Dat doen ze door gebruiksvriendelijke software, goed werkende laptops en Chromebooks voor schooldoeleinden aan te bieden.

The Rent Company richt zich daarbij op alles wat met levering, service, garantie en reparaties van hardware te maken heeft. Cloudwise levert de software COOL, voor veilig en gebruiksvriendelijk lesgeven en examineren. Cloudwise legt dan weer de focus op software voor de school op maat en op begeleiding. Leerkrachten vinden zo nog makkelijker hun weg om hun lessen voor te bereiden, digitale materialen te gebruiken en toetsen online en veilig af te nemen.

Voor The Rent Company en Cloudwise was de samenwerking een logische stap. Om veilig laptopgebruik in de klas extra toegankelijk te maken, zal The Rent Company bij elke laptop in schooljaar 2023-2024 de toets- en examensoftware COOL Check meeleveren.

Scholen kunnen COOL vervolgens naar eigen wens inrichten en uitbreiden, en Cloudwise zal hen hierbij begeleiden. Scholen die al samenwerken met The Rent Company in België krijgen al eerder toegang.

“Met de groeiende internationale aandacht voor ons COOL platform voelt dit als een logische stap om als bedrijf nog meer focus te kunnen leggen op waar we bij scholen de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren.”, zegt Philip Vermeylen, directeur van Cloudwise Belgium. “Met onze softwareoplossing rond digitaal examineren en lesgeven kunnen we voor veel leerkrachten echt het verschil maken.”

“Met deze samenwerking bieden we echt een uitbreiding van ons aanbod aan scholen en ouders. We kunnen hen nu nog meer in de breedte ondersteunen. En daarnaast maken we van elk device dat we nu aan leerlingen en leerkrachten leveren ook een betrouwbare en solide online examenomgeving”, vertelt ook Niel Van Meeuwen, directeur van The Rent Company België.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.