Nieuws Antwerpen TheMatchBox haalt tweemaal het doelbedrag van crowdfunding op

TheMatchBox haalt tweemaal het doelbedrag van crowdfunding op

TheMatchBox haalt tweemaal het doelbedrag van crowdfunding op

ANTWERPEN – Artificial Intelligence startup theMatchBox helpt recruiters data te halen uit ongestructureerde tekstbronnen zoals contracten, vacatures of rapporten. Resultaat? Tot twee keer meer matchende CV’s in een database. Met de hulp van crowdfundingplatform WinWinner kon het bedrijf maar liefst 80.000 euro ophalen, het dubbele van het vooropgestelde doelbedrag.

Antwerpse startup theMatchBox startte haar zoektocht naar funding in juli 2019. De software die de onderneming ontwikkelde, gaat via text mining en artificiële intelligentie op zoek naar de gezochte informatie in grote bestanden. Dit kan niet alleen HR-personeel helpen in hun zoektocht naar een perfecte match, maar ook bedrijven in de juridische of financiële sector zien het potentieel. TheMatchBox mag onder andere Absolute Jobs, Jellow, BNP Paribas Fortis en de VDAB tot zijn klantenbestand rekenen.

Winwinleningen

Na hun eerste succesvolle implementaties ging het bedrijf aankloppen bij online financieringsplatform WinWinner. “Ik was meteen enthousiast over het professionalisme van WinWinner en de expertise in het ophalen van financiering via crowdlending, zonder aandelen af te staan”, vertelt Managing partner Jan Govaerts. De aanvankelijk vooropgestelde 40.000 euro aan winwinleningen, aangevuld met een bankfinanciering van 100.000 euro, werd als snel gehaald. Ook het tweede doelbedrag, vastgesteld op 80.000 euro, werd nu bereikt.

Naamsbekendheid

Govaerts is erg tevreden met de financieringscampagne: “Door het ophalen van winwinleningen hebben we ons eigen vermogen opgekrikt, wat onze positie in onze gesprekken met de bank verstevigt. Daarnaast zorgde de campagne niet alleen voor financiering, maar ook voor naamsbekendheid: via de campagne kwamen we in contact met een vijftal leads.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.