Nieuws Antwerpen Thenergo praat met kandidaat-investeerders

Thenergo praat met kandidaat-investeerders

Thenergo praat met kandidaat-investeerders

thenergoHet groenestroombedrijf Thenergo speelt zijn laatste kaarten uit. De Antwerpse onderneming is onderhand diep in het rood gezakt. Het management zoekt wanhopig naar investeerders. Er lopen verschillende gesprekken.

Thenergo is destijds opgezet als een uitdagend alternatief voor de klassieke energiebedrijven. De onderneming werkte een eigen strategie uit die uitging van biogas, WKK’s en groenestroomcertificaten. De snelle ontwikkelingen in de sector dreven het bedrijf evenwel in het defensief. De markttendenzen keerden zich tegen de initiatieven die genomen werden. In die mate dat Thenergo er na een enthousiaste expansiefase geleidelijk toe gedwongen werd om weer af te bouwen en activa te verkopen. Ook de diversificatie in de richting van de uitbating van een eigen handelsplatform en risicobeheer in de dochtermaatschappij Etrim zette geen zoden aan de dijk.

Tijdens het eerste halfjaar realiseerde Thenergo alles bijeen nog een omzet van 895.000 euro doch het verlies liep op tot liefst 1,5 miljoen euro. Een jaar geleden was er nog 1,2 miljoen euro winst.

Omdat de externe marktfactoren ondertussen geenszins fundamenteel verbeterd zijn trekt Thenergo nu aan de noodrem en “worden er gesprekken gevoerd met een aantal kandidaat-investeerders. Het gaat erom dat de kredietverstrekking aan de groenestroomsector niet herpakt, de prijzen van groenestroomcertificaten niet aantrekken, de elektriciteitsprijzen blijven dalen en de grondstofprijzen van gas en biomassa onrendabel hoog blijven, stelt financieel directeur Chris Beliën bij zijn commentaar op de kwartaalcijfers. “Om de continuïteit van het bedrijf veilig te stellen moeten we absoluut potentiële investeerders vinden,” heet het.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.