Nieuws Antwerpen TheValueChain krijgt algemene lof

TheValueChain krijgt algemene lof

TheValueChain krijgt algemene lof

ducattDucatt uit Lommel produceert hoogwaardig glas voor zonnepanelen. Het bedrijf koos TheValueChain als partner voor het vervangen van de oude SAP-omgeving. In de fabriek waar nu ultradun glas voor zonnepanelen van de band rolt, maakte men vroeger gloeilampen. Na het vernieuwen van de productielijnen voldeed de oude SAP-omgeving niet langer. Voor een aantal kritische processen bood de oude software te weinig ondersteuning. Sommige data en processen uit het vorige systeem waren niet langer relevant. Ducatt koos daarom voor een herimplementatie van SAP met TheValueChain.

TheValueChain helpt zijn klanten om de zwakke schakels in de “waardeketen” te verbeteren. Het bedrijf uit Kontich is daartoe een partner van het Duitse softwarebedrijf SAP. Het team van experts pakt uitdagingen pragmatisch aann. De consultants hebben gemiddeld 10 tot 15 jaar SAP-ervaring. De klanten van TheValueChain zijn vooral productiebedrijven, groothandels en distributeurs, nutsbedrijven, aanbieders van professional services en ondernemingen met belangrijke vastgoedactiviteiten. End-to-end ERP, optimalisatie van bedrijfsprocessen, application lifecycle management en de toepassing van innovatieve technologie vormen de kernactiviteiten.

Ducatt uit Lommel produceerde vroeger gloeilampen. Die zijn inmiddels verboden en uit de handel gehaald. De fabriek diende daarom over te schakelen op andere productielijnen. In dit opzicht werd gekozen voor de aanmaak van zonnepanelen.  Een aantal zaken zoals de werkinstructies of de orderverwerking werden mee overgenomen. De grootste vernieuwing lag evenwel in de manier waarop de productie-operatoren werken. Vroeger kregen die hun instructies op papier. Nu loopt het volledige proces in SAP.

Ducatt was het er vooral om te doen hoogwaardige kwaliteit te bieden en te kunnen betrouwen op het productieproces. Alles moet in dit opzicht traceerbaar zijn, vanaf de grondstofwinning tot het uiteindelijke zonnepaneel. Bovendien moest het hele omschakelingsproces gebeuren terwijl de productie verder bleef lopen.

IT-manager Joeri Schutters was vooral blij met die vaststelling dat de consultants van TheValueChain “altijd klaar stonden wanneer dat nodig was.”

Ducatt wil ook in de toekomst verder met SAP. Dit dan oa. bij de aansturing van de productiemachines en de kostprijscalculatie, stelt business improvement manager Monique Eerdekens. “Opnieuw samen met TheValueChain.”

TheValueChain heeft ook een eigen vestiging in Zwitserland en bewerkt tevens de Luxemburgse markt. TheValueChain behoort tot de Gumption Group. De Gumption Group rond Bart Embrechts tekent professionele samenwerkingsverbanden in de IT-wereld. Naast TheValueChain maken nog zeven andere bedrijven deel uit van de groep: Bmatix, Branded.Careers, Hifluence, mobile, Rank1, V-chain en YouCtrl.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.