Nieuws Antwerpen ThirsT komt met zijn mobiele bars naar je thuis

ThirsT komt met zijn mobiele bars naar je thuis

ThirsT komt met zijn mobiele bars naar je thuis

dorstNog op zoek naar een origineel idee voor de feestdagen? Met ThirsT kun je je eigen cocktailbar in huis halen. Of een baristabar. Thomas Lathouwers bracht het concept van de mobiele bar mee uit Brazilië. Hij bouwde er in 2012 zijn eigen bedrijfje rond en heeft zich ondertussen in de markt gezet. Hij is ervan overtuigd dat die nieuwe vorm van drankcatering zal aanslaan.

Thomas Lathouwers heeft er twee jaar intensief marktonderzoek en ontwikkeling op zitten en is er nu zeker van dat de tijd rijp is om zijn ideeën uit te dragen. ThirsT brengt zes verschillende mobiele bars op de markt voor diverse gelegenheden: een cocktailbar, een wijn- en champagnebar, een baristabar, een smoothies- en sappenbar, een bierbar en een premium liquor bar. De fancy bars en de exquise dranken van ThirsT toveren elke locatie om tot dé ‘talk of the town’: het gebruik van ‘State of the Art’ materialen waaronder vermoedelijk het grootste glazenarsenaal van België, een bijzonder sterk team en een mix van bartender-, barista- en sommeliertalenten die allen voortreffelijk zijn opgeleid. Uiteraard ook perfecte drankjes waaronder eigen creaties.

Dankzij het mobiele aspect kan ThirsT zich bovendien in korte tijdspanne van het ene evenement naar het andere verplaatsen en een bar verschillende keren ombouwen per dag. Naast de drankjes kan ThirsT ook voor hoogstaande food catering zorgen via partners. ThirsT brengt op die manier een sublieme, culinaire beleving en een stijlvolle inkleding op eender welke locatie of feest.

’s Morgens een baristabar op een persconferentie, ’s middags een open bar tijdens een winkelopening, in de namiddag een smoothies- en sappenbar op een verjaardagsfeestje en ’s avonds een champagne- en cocktailbar op een trouwfeest. Het concept van ThirsT is uniek. Zo is ThirsT de enige Belgische speler die de volledige variëteit in drankcatering aanbiedt, dranken tot kunstwerkjes transformeert en binnen een zelfde evenement een bar verschillende keren kan ombouwen, of op korte tijdspanne een bar kan verplaatsen en ombouwen voor andere evenementen. Daarnaast is ThirsT een premium leverancier die zeer service gericht is en over degelijk getraind personeel en uniek materiaal beschikt.

ThirsT kan bovendien ‘the full package’ aan zijn klanten aanbieden. ThirsT werkt immers samen met gerenommeerde cateraars zodat ze een ‘full drinks en food concept’ van top niveau kunnen aanbieden. Naast de kwalitatief hoogstaande service die ThirsT aan zijn klanten verleent, kan het ook rekenen op een groot en zeer degelijk getraind team waardoor ze zowel kleine als grootschalige evenementen aankunnen. Verder kan ThirsT zich ook differentiëren op het vlak van materiaalaanbod: ThirsT werkt op originele stuks met betrekking tot bars en glaswerk. Wat betreft het glaswerk is de omvang van het glazenarsenaal van ThirsT waarschijnlijk zelfs onevenaarbaar in België.

ThirsT kan op die manier een heel evenement op touw zetten indien gewenst: VIP lounges bij grootse sportevenementen en festivals, communiefeesten met smoothies en lekkere non-alcoholische cocktails, bedrijfsfeesten met ‘branded’ koffie, hippe jubileums, koninklijke high tea, beurzen, modeshows, tastings, workshops,… ThirsT ontfermt zich over het hele evenementiële luik, van aangepast glaswerk, meubilair en gepersonaliseerde menukaarten tot licht en geluid.

In de eerste twee jaren na de opstart heeft ThirsT het ondertussen uitstekend gedaan. In de regio Antwerpen Brussel heeft het jonge bedrijfje verscheidene trouwe klanten kunnen overtuigen. Microsoft bv. De Fashion Club. “Wij hebben onlangs zelfs de beurs van Düsseldorf kunnen overtuigen. We hebben er in vier dagen liefst 6000 klanten in onze onderscheiden bars gekregen.”

Thomas Lathouwers is de bedenker en de drijvende kracht achter ThirsT. Na zijn studies handelswetenschappen en hotelmanagement werkte hij als hotelmanager in diverse steden zoals Parijs en Madrid. Hij kwam hij nadien in het Braziliaanse Subauma terecht. Daar raakte hij voorgoed in de ban van bartending. Zo groeide langzamerhand de idee van de diverse mobiele bars en ontstond bij zijn terugkomst in België “ThirsT”. Naast Thomas bestaat het team uit professionele bartender-, barista- en sommeliertalenten die allen dezelfde passie delen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.