Nieuws Antwerpen Tien Antwerpse groeikampioenen starten in nieuw Accelero-traject

Tien Antwerpse groeikampioenen starten in nieuw Accelero-traject

Tien Antwerpse groeikampioenen starten in nieuw Accelero-traject

Tien snelgroeiende Antwerpse ondernemingen namen deel aan de tweedaagse kick-off van Accelero, het coachingtraject voor snelle groeiers van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. De ondernemers worden het komende jaar intensief begeleid om hun bedrijf elk jaar met 20% te laten groeien.

Snelle groeiers zijn bedrijven met minstens tien werknemers die erin slagen om hun tewerkstelling gespreid over drie jaar met minstens 20% te laten groeien. Met het Accelero-traject legt Voka zich daarom al zes jaar toe op het identificeren en verder begeleiden van die bedrijven. Voor Antwerpen-Waasland gaat het dit jaar om volgende tien bedrijven: Cubitec, Eosol, Fietsen Wildiers, Hi10, Lemon Companies, Odot, Premium Plus, Stratics, Strarex en HTC.

“Duurzame snelle groeiers hebben meestal één zaak gemeen. Ze maken heel bewust een aantal strategische keuzes in de prioriteiten die ze stellen voor hun onderneming en de rol die ze zichzelf als ondernemer toewijzen”,  zegt Alexandre Van de Vel de Sousa, coördinator snelle groeibedrijven bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. “In het Accelero-traject worden de ondernemers begeleid bij het maken van deze keuzes. Dat gebeurt via individuele coaching met twee vaste mentoren en door ervaringsuitwisseling met collega-ondernemers. Rond de gezamenlijke uitdagingen worden workshops georganiseerd met experts.”

Tijdens de starttweedaagse leerden de deelnemers elkaar en elkaars ondernemersverhaal kennen. Er werd ook dieper ingegaan op de katalysatorrol die de ondernemer moet opnemen om verdere groei te stimuleren.

“De begeleiding binnen het Accelero-programma biedt een mooie synergie met onze raad van advies. Ze geeft ons de kans om de gesprekken gestructureerd voor te bereiden”, stelt Wouter Deroost van Strarex. “Dit traject biedt me de kans om te werken op thema’s die anders onvoldoende aandacht krijgen, maar wel cruciaal zijn in de verdere groei van de onderneming”, merkt ook Chris Elbers van Odot.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.