Nieuws Tiende winkel van hippe bakkerij Atelier Co-Pains opent vrijdag in hartje Zandhoven

Tiende winkel van hippe bakkerij Atelier Co-Pains opent vrijdag in hartje Zandhoven

Jelle Nicasi en Sigrid Helaers. Foto Kristin Matthyssen

Tiende winkel van hippe bakkerij Atelier Co-Pains opent vrijdag in hartje Zandhoven

NIJLEN, ZANDHOVEN – Aan de Liersebaan in hartje Zandhoven naast de Sushi King opent vrijdag 17 juni bakkerij Atelier Co-Pains. Sigrid Helaers (35) en Jelle Nicasi (35) uit Nijlen gaan er brood, patisserie, koffiekoeken, charcuterie, belegde broodjes en zoets verkopen. Het gaat al om de tiende vestiging van AtelierCo-Pains in onze regio.

In het pand waar vroeger suikerbonen- en babyuitzetwinkel Annamoon was, hangt al enkele maanden een peperkoekmannetje achter het raam. Veel Zandhovenaars waren nieuwsgierig naar wat er zou komen. Nu blijkt dat dit peperkoekmannetje de mascotte ‘Brodie’ is van Atelier Co-Pains. De flaghshipstore van deze ambachtelijke bakkerij bevindt zich in Schoten.

“Alle broden, pistolets, koffiekoeken en gebak worden ’s nachts ambachtelijk gemaakt in Brasschaat en naar de verschillende winkels gebracht”, vertelt Sigrid Helaers. “Je kan het dus wel een warme ambachtelijke bakker noemen, alleen wordt het niet hier in Zandhoven gebakken. Wij kunnen hier ter plaatse wel nog beperkt afbakken.”

Sigrid werkte al twee jaar in Atelier Co-Pains in Kalmthout. “Ik vond de sfeer daar zo plezant, positief én creatief en deed er mijn werk doodgraag. Maar dan leerde ik Jelle kennen, en intussen wonen we samen in Nijlen. De afstand tot Kalmthout is wat ver”, vertelt Sigrid, die afkomstig is uit Malle.

“We hebben dan wat rondgekeken en botsten op dit winkelpand aan de Liersebaan in Zandhoven om zelf als franchisenemer te beginnen. Jelle werkte in de bouw en deed de hele renovatie van het pand”, vertelt Sigrid. “Hij ziet het 100% zitten om de bouwwerven achter zich te laten en hier nu samen met mij Atelier Co-Pains te gaan doen.”

Rolstoel- en buggyvriendelijk

Het valt op dat het om een heel ruime winkel gaat met een lange toog. De deur is opvallend breed met een goede helling voor buggy’s en rolstoelen. “Daar heb ik een erezaak van gemaakt”, vertelt Sigrid. “Mijn moeder is rolstoelpatiënte. Ik weet hoe moeilijk het soms voor mensen is om in een rolstoel of met een rollator naar de bakker te gaan.”

De Zandhovenaars reageren enthousiast, stelt het koppel vast. “Ze komen vragen wat we allemaal gaan verkopen”, lacht Sigrid. “Dan moeten ze vrijdag vanaf 6.30u komen piepen. Tijdens ons openingsweekend doen we ook wat acties. Normaal zijn we elke weekdag van 6.30u tot 17.30u open, op zaterdag van 7u tot 14u en op zondag van 7u tot 13u. Maandag is de bakkerij gesloten.”

Voor de andere middenstanders rond het vroegere ‘statieplein’ is het fijn dat er een nieuwe zaak komt. De gemeente maakte het centrum enkele jaren geleden verkeersluw, waardoor het er wat rustiger werd. Zandhoven telt al twee bakkers, maar die liggen iets verder aan de Amelbergastraat.

Stijlvol en tegelijk hip

De inrichting van de verschillende Ateliers Co-Pains zijn allemaal min of meer gelijk, sober stijlvol en tegelijk hip, met mooie matte tegeltjes in de kleuren van Brodie en aan de grote toonbank mozaïek. Beleving staat centraal. “Er komt ook nog een winkel op ’t Eilandje in Antwerpen bij”, verklapt Sigrid al.

Atelier Co-Pains opende in 2020 zijn eerste winkel, “ontstaan uit een vriendschap tussen meerdere personen met een gedeelde liefde voor ambachtelijke topproducten”, lezen we op de site. Naast klassiekers en speciale broden zoals ‘Charels’ en roggeverdommekes zijn er dus ook koffiekoeken, patisserie, ontbijtmanden, charcuterie, snoepgoed, roomijs, pralines én belegde broodjes.

Het groeiplan wordt vlot uitgerold, want intussen zijn er al dus al tien Ateliers Co-Pains, waaronder in Wuustwezel, Brecht, Heide-Kalmthout, Brasschaat, Schoten en ‘s-Gravenwezel.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.