Nieuws Antwerpen TINC kocht windpark Kreekraksluis

TINC kocht windpark Kreekraksluis

TINC kocht windpark Kreekraksluis

Plaatsen turbinebladDe investeringsvennootschap TINC heeft het windpark aan de Kreekraksluis overgenomen. Daarmee wordt een groot gedeelte van het opgehaalde geld bij de beursgang geïnvesteerd. De Kreekraksluis ligt op de Schelde-Rijnverbinding die zelf een levensader is tussen Antwerpen en de Rijn.

TINC
slaagt er de laatste maanden in om zichzelf in the picture te plaatsen. Vanuit Antwerpen en Den Haag wordt een portefeuille aan publieke en private infrastructuur aangestuurd zoals wegen en transportmaatschappijen, parkeergarages, bedrijvencentra en energieparken. Het gaat om zogenaamde PPS-projecten (privé-publieke projecten). Zoals het nieuw aangekochte windpark aan de Kreekraksluis. Op die manier wordt een gediversifieerde portefeuille opgebouwd.

De financiële resultaten over het eerste semester mogen overigens best gezien worden. De nettowinst bedraagt immers 1,3 miljoen euro. De reële marktwaarde (FMV) van de investeringsportefeuille is daarbij opgeklommen tot 118,6 miljoen euro. De kaspositie bedraagt zelfs 28,5 miljoen en is beschikbaar om verdere groei  mee te financieren. TINC heeft overigens  geen financiële schulden.

De maatschappij wordt aangestuurd door Manu Vandenbulcke, Filip Audenaert, Karoy Hornyak, Bruno Laforce en Chrisbert van Kooten. TINC heeft lijnen uitstaan naar Belfius en de GIMV.

“We zijn verheugd om onze groeistrategie te kunnen bevestigen met de acquisitie van het nieuwe portefeuillebedrijf Kreekraksluis, waardoor TINC een deel van de middelen, opgehaald bij de beursgang, kan investeren,” zei Manu Vandenbulcke. “Deze acquisitie betekent een verdere diversificatie van de TINC portefeuille en draagt onmiddellijk bij tot het resultaat. De resultaten voor het eerste semester van 2015 liggen volledig in lijn met de vooruitzichten vooropgesteld bij de beursgang. TINC is goed op weg om de verwachtingen ten aanzien van haar aandeelhouders in te lossen.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.