Nieuws Antwerpen Toekomst bitumenproducent ATPC bedreigd

Toekomst bitumenproducent ATPC bedreigd

Toekomst bitumenproducent ATPC bedreigd

nynasHet lijkt een eindeloze martelgang. De trotse raffinaderij RBP van weleer komt opnieuw in de problemen. De Antwerpse olieproducent schreef destijds in de jaren zeventig sociale geschiedenis toen de arbeiders de installaties maandenlang bezetten. De vakbonden en de 300 arbeiders waren in een sociaal conflict nog nooit zo ver gegaan als toen….

RBP werd na een maandenlange strijd opnieuw opgestart onder een nieuwe Amerikaanse eigenaar, Coastal Gas. Meteen het begin van een uitzichtloze overlevingsstrijd want RBP werd uiteindelijk doorgeschoven van de ene groep naar de andere. Zo naar Nynas, Daewoo en Petroplus. Na al die jaren bleef overigens alleen nog de bitumenproductie overeind die finaal in handen kwam van de Nederlandse groep VTTI. RBP werd voor de zoveelste keer omgedoopt en heet sinds enkele tijd de Antwerp Terminal & Processing Cy, ATPC.

ATPC bleef in dit opzicht onder een langetermijncontract werken met Nynas, de vorige eigenaar van de installaties. Omdat Nynas nu evenwel besloten heeft om zijn activiteiten in ee verkoop van bitumen in België te stoppen worden ook vraagtekens gezet bij de toekomst van ATPC. Daar werken nog 95 man.

Op de hoofdzetel van VTTI heet het evenwel dat er vroeger geanticipeerd werd op de stopzetting van het contract met Nynas en dat al andere vormen van samenwerking opgezet zijn. “De aangekondigde maatregel van Nynas heeft in dit opzicht dus geen directe gevolgen voor ATPC.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.