Nieuws Antwerpen Toenadering tussen Sportpaleis en Vorst Nationaal

Toenadering tussen Sportpaleis en Vorst Nationaal

Toenadering tussen Sportpaleis en Vorst Nationaal

vorstDe Antwerpse Sportpaleis Groep gaat nu ook de exploitatie van Vorst Nationaal op zich nemen. De legendarische rocktempel blijft evenwel in handen van Music Hall. De dagelijkse leiding van de Brusselse zaal komt nu in een groep waartoe ook de Lotto Arena (Antwerpen) en de Ethias Arena (Hasselt) horen.

De snelle verschuivingen in de wereld van enenementen, concerten en theater zijn opmerkelijk. Zowel de Sportpaleis Groep als Music Hall zoeken daarbij duidelijk naar meer samenwerking. De Sportpaleis Groep zoekt het op het vlak van de exploitatie terwijl Musci Hall het meer moet hebben van promotie en productie.

Het akkoord dat beide groepen daarover betekenden versterkt de twee ondernemingen duidelijk in hun core-business. Zowel wat ligging als capaciteit betreft kan het nieuwe samenwerkingsverband grote opportuniteiten creëren.

Volgens Jan Van Esbroeck van de Sportpaleis Groep is het bedrijf “verheugd om zijn expertise in zaaluitbating te mogen aanwenden op wat zowat de moeder van alle concertzalen in België is. De geschiedenis van Vorst Nationaal dwingt respecct af van de grootste wereldartiesten. Ons hele team kijkt ernaar uit om samen met de medewerkers van Vorst Nationaal de internationale positie van Vorst zoveel mogelijk te versterken.

Ook Geert Allaert van Musci Hall is biezonder blij met de samenwerking. “Wij hebben 20 jaar gewerkt om Vorst Nationaal te krijgen waar het vandaag staat. Ik ben ervan overtuigd dat de Sportpaleis Groep de juiste partner is om de zaal de toekomst in te loodsen. Musci Hall zal zich dankzij deze samenwerking nog meer kunnen focussen op promotie en productie. Onze internationale ambities worden steeds concreter maar we zullen ook actief blijven in België. Je kan er dan vanop aan dat de producties van Music Hall ook het Sportpaleis in Antwerpen zullen aandoen.”

Tussen de Sportpaleis Groep en Music Hall lopen ondertussen ook onderhandelingen over een structurele samenwerking tussen de theaters van beide bedrijven. De Sportpaleis Groep controleert het vernieuwde Congrestheater in Hasselt terwijl Music Hall het Capitole in Gent in portefeuille heeft net zoals de Antwerpse Stadsschouwburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.