Nieuws Antwerpen Tom Goyvaerts bij Anker 18

Tom Goyvaerts bij Anker 18

Tom Goyvaerts bij Anker 18

ankerankeankerTom Goyvaerts heeft een participatie genomen in de aandeelhoudersstructuur van het Antwerpse makelaarsbedrijf Anker 18. Anker 18 is gespecialieerd in bedrijfsmatig vastgoed. Tom Goyvaerts zal zich bij het bedrijf vooral toespitsen op de investeringen en op de kantorenmarkt.

De continuïteit van het Anker 18 lijkt darmee verzekerd. De oprichters, Frédéric Thielemans en Thierry Lens hadden eerder de aandelen overgekocht van hun overleden gedelegeerd-bestuurder Bruno De Vlies. Dennis Pronk, sinds vier jaar het hoofd van de afdeling Property Management, was naderhand mee in de vennootschap gestapt.

In de ruim acht jaar dat Anker18 bestaat heeft Anker18 een eigen plaats veroverd in de top drie van de Antwerpse makelaardij. Het team van nu tien medewerkers makelt in een regio die zich uitbreidt van de havenstad tot diep in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

Het makelaarsbedrijf staat vooral sterk in semi-industrie. Ongeveer 40% van de omzet komt van het Industrial Agency, de rest is gelijk verdeeld over Offices en Property Management. Thierry Lens ziet nog veel groei, vooral in semi-industrie waar het bedrijf ook West-Vlaanderen en Limburg zou kunnen gaan bedienen. Ook in de divisie beheer zit er zeker nog potentieel.

In de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf, is de recente trend naar de ontwikkeling van meer moderne businessparks voor KMO’s, een rode draad. Anker18 zorgt voor de verhuring en verkoop van de units, plaatst de parken of onderdelen ervan eventueel bij een particuliere eindbelegger en verzekert ook het beheer en parkmanagement van het geheel. Thierry Lens: ‘De semi-industriële markt blijft het goed doen. Gezien de huidige financiële context is het vandaag vooral een kopersmarkt. De vraag is zo groot dat ons Industrial Agency dit jaar een omzetgroei van tien procent zal realiseren.’

Een laatste groeipad dat Anker18 binnenkort wil verkennen, is de retail. Frédéric Thielemans: ‘Het zit in het businessplan van het nieuwe management om binnen twee tot drie jaar als makelaar ook mee te spelen in het winkelvastgoed.

De nieuw aangetreden aandeelhouder, Tom Goyvaerts heeft meer dan 20 jaar ervaring in de professionele vastgoedmarkt. Hij werkte voorheen oa. bij King Sturge, BNP Real Estate en Key Estate.

.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.