Nieuws Antwerpen Tony Mertens vraagt faillissement aan

Tony Mertens vraagt faillissement aan

Tony Mertens vraagt faillissement aan

WILRIJK/BORSBEEK/SCHOTEN – De bekende verfhandel Tony Mertens heeft de boeken neergelegd. De filialen in Wilrijk, Borsbeek en Schoten bleven gesloten.

De verfketen Tony Mertens zat al langer in slechte papieren. Op 28 december 2018 kreeg het bedrijf bescherming tegen schuldeisers. Vooraleer het officiële faillissement kan uitgesproken worden, vermoedelijk volgende week, moet de GRP-procedure (de nieuwe naam voor WCO-procedure) afgesloten worden.

“Wij hebben het bedrijf juni 2018 overgenomen, met schuldenlast. We hebben geprobeerd dit recht te zetten, maar de concurrentie van de grote DIY-spelers zoals Brico en Gamma voor een gespecialiseerde winkel in de buurt was te groot. Dit is een spijtige zaak. Tony Mertens was een grote naam. Het personeel, zo’n 25 mensen, is zopas verwittigd. Al reageerden de werknemers niet echt verbaasd”, zegt Dimitri Rombouts, één van de vennoten, in een reactie aan Gazet van Antwerpen.

Tony Mertens nv werd volgens het ondernemingenregister op 1 januari 1968 opgericht. In 2013 nam ondernemersduo Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet de zaak over van Tony Mertens. Zij verkochten het in juni vorig jaar door aan de Geelse holding Preva.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.