Nieuws Antwerpen Tony Mertens zet alles in de verf

Tony Mertens zet alles in de verf

Tony Mertens zet alles in de verf

tony mertensDecoratiespecialist Tony Mertens heeft een sterke reputatie in de regio. Het bedrijf heeft met zijn zes winkels mee de kleuren van ontelbare particuliere woningen en ondernemingen getekend. “Wij doen het ook vandaag uitstekend, dank u”, zegt Tony Mertens. “Wij hebben zelf ook onderkend dat het bestedingsbedrag van de klanten aan het veranderen is. Maar wie alles zet op goede service zal in deze tijden zeker stand houden.”

De groep is inmiddels overgenomen door het ondernemersduo Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar. Die hebben plannen om de keten te laten uitgroeien tot minstens 15 vestigingen.

Ook Tony Mertens wordt niet graag geconfronteerd met het gezeur over de zogenaamde crisis. “Het zijn andere tijden”, zegt hij voorzichtig. “De mensen zijn effectief minder kooplustig en aarzelen meer. Dat voelen ook wij. Maar wij proberen daarop te reageren door de kandidaat-kopers een optimale service te garanderen. Kijk eens, het totaal aantal klanten in onze winkels daalt maar het volume aan bestedingen is per klant met 8% gestegen.”

Tony Mertens is al meer dan 40 jaar een specialist in woondecoratie. De winkel heeft bovendien een hele reputatie als verfspecialist.

Met een omzet van 9 miljoen euro positioneert het bedrijf zich onderhand heel erg stevig in de markt. De groep bestaat effectief uit zes winkels en een centraal magazijn van waaruit zowel de privé-klanten als de professionele sector bediend worden. “80% van onze omzet gaat evenwel nog altijd naar de privé-klanten. Onze 45 personeelsleden beseffen van hun kant best dat de toekomst van dit bedrijf bij de individuele personen ligt die in onze winkels ideeën komen opdoen en geholpen willen worden. Zelfs als ze niet onmiddellijk kopen of een contract tekenen komt het er voor ons op aan die klanten het vertrouwen te geven dat ze zoeken. De klantentevredenheid is werkelijk de basis onder onze toekomst.”

De vreselijke brand van 2004 ligt ondertussen al in het verleden. Toen werd de winkel in Wilrijk en een aantal aanpalende vestigingen helemaal in de as gelegd. “Dat was een harde tegenslag maar we hebben geleerd om daar tegenin te gaan. Wij hebben die ramp nu al enkele tijd helemaal verwerkt.”

Tony Mertens heeft winkels in Borsbeek, Puurs, Schoten, Wilrijk en Zaventem. In Deurne is een outlet store gevestigd.

Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar hebben ondertussen grote plannen met Tony Mertens. Ze zijn alvast van plan om nog meer winkels te openen. Ponnet en De Quinnemar zijn vandaag de onderneemrs achter de Genkse verpakkingsspecialist Foresco Packaginfg en het Antwerpse Gigue damesmode. Ponnet leerde als consultant bij Bain & Company bedrijven analyseren om tot betere resultaten te komen. Samen met De Quinnemar nam hij in 2010 Foresco Packaging over. In 2012 zetten ze de stap naar Gigue. De overname van Tony Mertens is begeleid door Deloitte Fiduciaire M&A.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.