Nieuws Antwerpen Toptools verrast klanten vooral aan de kassa

Toptools verrast klanten vooral aan de kassa

Toptools verrast klanten vooral aan de kassa

toptoolsHet concept zal je  zeker niet onbekend zijn: je staat aan de kassa van je supermarkt en je wordt er geconfronteerd met allerlei kleine hebbedingetjes en snoep die je nog makkelijk kunt meegritsen. Het gaat in vaktermen om impulsaankopen. Henk Emeis heeft die idee met Top Tools al vele jaren geperfectioneerd in de doe-het-zelf sector.  Hij verleidt je aan de kassa met allerlei spotgoedkope tools die hooguit 5 euro kosten.

Toptools in Aartselaar is door Henk Emeis opgezet in 1993.  Hij ging ervan uit dat distributieketens meer toegevoegde waarde uit hun retailnetwerk kunnen halen indien ze hun producten beter zouden etaleren. Het gaat dan om de installatie van displays, een betere planning, de optimalisatie van de routing doorheen de winkel enz. “Alles is daarbij gericht op de verhoging van de impulsaankopen. De klanten worden geconfronteerd met een aantal artikelen en ze hebben ze al in de handen genomen vooraleer ze het zelf beseffen”, zegt Katia Van Baelen, productmanager van het bedrijf.

Vooral de omgeving van de kassa is in dit opzicht een heel waardevol gebied. De klanten staan er normaal enkele minuutjes aan te schuiven. Toptools installeert in die onmiddellijke omgeving grijze metalen bakken, zogenaamde promobakken waarin precies aanlokkelijke hebbedingetjes gelegd worden. Producten die tussen de 2,50 en de 5 euro kosten, niet meer. Je hebt ze snel vast en je hebt ze even snel gekocht.

Vooral de logistieke opvolging van de verkoop is heel erg kenmerkend voor de manier waarop Toptools de markt aanpakt. Het bedrijf uit Aartselaar zorgt niet enkel voor de levering van de producten zelf maar garandeert ook het voorraadbeheer in de onderscheiden winkels en zelfs de recyclage van het verpakkingsmateriaal. De vrachtwagen van Toptools is telkens precies op het juiste moment bij de klant.

Toptools heeft zo’n 1500 verschillende artikelen in portefeuille. Die worden overigens meestal geïmporteerd vanuit China.
Onder het klantenbestand van Toptools kun je ketens vinden als Gamma, Hubo, Alvo, Brico, Selfmade e.a. “Wij tellen meer dan 800 verschillende klanten”, zegt Katia Van Baelen nog.”

Toptools stelt vandaag 25 mensen tewerk. Het bedrijf verdeelt zijn activiteiten over het hele land. Uiteraard is de huidige crisis voor een bedrijf als Toptools geen slechte zaak. “Wanneer je de kans hebt om een product te kopen tegen 5 euro zul je dat allicht liever mee nemen naar huis dan een A-merk dat veel duurder is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.