Nieuws Antwerpen Topvrouw Saskia Van Uffelen ontvangt de Gulden Spoor

Topvrouw Saskia Van Uffelen ontvangt de Gulden Spoor

Topvrouw Saskia Van Uffelen ontvangt de Gulden Spoor

Vlaams Minister Ben Weyts, Saskia Van Uffelen, An De Moor, Antwerp Schepen Koen Kennis

Vlaams Minister Ben Weyts, Saskia Van Uffelen, An De Moor en Antwerps Schepen Koen Kennis

Maandagavond 11 juli mocht Saskia Van Uffelen de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling in ontvangst nemen tijdens de feestzitting ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag in het Stadhuis van Antwerpen. Elk jaar reikt De Beweging Vlaanderen-Europa vzw  deze onderscheiding uit aan verdienstelijke personaliteiten met een opmerkelijk spoor op sociaal-economisch vlak.

Saskia Van Uffelen is zeker één van de uitzonderingen op de regel als het gaat over het glazen plafond dat vrouwen zou afremmen op weg naar topfuncties. Van opleiding licentiaat Lichamelijke Opvoeding, rolde de Vlaams-Brabantse zo’n 25 jaar geleden de ICT- en telecommunicatie wereld in. Een twaalftal jaar geleden kwam ze als CEO voor België, Luxemburg en de Europese instellingen aan het roer te staan bij het Franse Bull. Ze slaagde erin de omzet te verdubbelen en het bedrijf te transformeren van vooral hardware productie naar een brede provider van ICT-diensten en -oplossingen. In 2014 maakte Van Uffelen de overstap naar Ericsson om het Zweedse bedrijf, met een traditie van ruim 100 jaar in de telecommunicatie, een nieuwe dynamiek te geven als BeLux CEO.

“Data News” riep haar enkele jaren geleden uit tot ‘ICT Woman of the year’ en de Belgische federale regering maakte haar tot de eerste Digital Champion in het kader van de Europese Digitale Agenda. Als een soort ambassadeur voor de digitalisering zet Saskia haar schouders onder campagnes om jongeren, en vooral ook meisjes, warm te maken voor een toekomstige job in de digitale economie. Vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo vroeg Saskia Van Uffelen in februari 2015 één van de Digital Minds te worden die hem adviseren.
Van Uffelen is ook auteur van het boek ‘Iedereen Baas’ waarin ze de niet te onderschatten impact van vier generaties ‘op de werkvloer’ met een uiteenlopende arbeidscultuur en gedachtewereld belicht.

“Alleen al voor het frisse teamgerichte spelverdeler-type van leiderschap dat Saskia Van Uffelen uitstraalt en voor haar management van menselijk kapitaal past zij uitstekend in het rijtje van laureaten van de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling”, zegt An De Moor, voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa vzw. Enkele voorgangers als Gulden Spoordrager zijn o.m. Eddy Bruyninckx, Antoon Dieusaert, Jan-Pieter Denul, Peter Leyman, Gert Verhulst en Hans Bourlon, Esmeralda Peleman, de familie Van Rompuy (Argenta), Luc Tack, Hein Deprez en Fernand Huts.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.