Nieuws Antwerpen Toren van Electrabel wordt multifunctioneel icoon

Toren van Electrabel wordt multifunctioneel icoon

Toren van Electrabel wordt multifunctioneel icoon

electrabelDe regionale hoofdzetel van de energiemaatschappij Electrabel aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen wordt herontwikkeld tot W.A.T.T. (Working Apart, Thinking Together), een multifunctionele toren die een 25-tal creatieve bedrijven gaat groeperen. Volgens de krant De Tijd wil vastgoedontwikkelaar L.I.F.E. er met een investering van 40 miljoen euro ‘het creatieve gezicht’ van Antwerpen van maken, een nieuw icoon voor Antwerpen als het ware.

Electrabel verhuist in 2015 zijn regionale Antwerpse hoofdzetel naar een nieuwbouw aan het Kievitplein, vlakbij het Centraal-Station. De site aan de Mechelsesteenweg voldeed voor de eigenaar van Electrabel, de Franse groep GDF Suez niet meer aan de voorwaarden op het vlak van efficiëntie, duurzaamheid en mobiliteit. Vorig jaar werd het gebouw verkocht aan vastgoedontwikkelaar L.I.F.E. voor zo’n 10 miljoen euro.

Vastgoedontwikkelaar L.I.F.E. wil er een multifunctionele toren van maken. Naast een aantal toonaangevende creatieve bedrijven, wordt er gemikt op een design hotel, een restaurant, een exclusieve ‘roofbar’, vergader- en conferentiecentrum en een stadssupermarkt.

‘Antwerpen telt zo’n 8.000 creatieve bedrijven. Daaronder zitten veel start-ups en eenmanszaken, maar ook grotere bedrijven zoals reclamebureaus. Die grote bedrijven willen we onder een dak samenbrengen. Met W.A.T.T. willen we een eigentijdse levendige plek creëren waar creativiteit en innovatie elkaars pad kruisen en netwerking en co-creatie centraal staan’, stelde Serge Hannecart, de CEO van L.I.F.E ten aanzien van De Tijd.

L.I.FE. werkt voor het uitwerken van het concept samen met het live communicatiebureau The Oval Office van Ken Koeklenberg en Wouter Boits. The Oval Office is een van de eerste bedrijven die er zich gaat vestigen. ‘We moesten onze site in Deurne verlaten. Toen we hoorden over de plannen van L.I.F.E. zagen we er een ongelooflijke opportuniteit in voor ons bedrijf en voor de creatieve sector’, aldus Wouter Boits tot De Tijd.

De toren omvat 15.400 m² bovengrondse oppervlakte en 300 ondergrondse parkeerplaatsen. Vier verdiepingen van telkens 750 m² zijn reeds verkocht. De eerste bedrijven kunnen er vanaf 2016 hun intrek nemen. Naast het communicatiebureau The Oval Office gaat het om een ontwikkelaar, een architectenbureau en een investeerder die het wil verhuren. Er komt ook al zeker een stadssupermarkt.

Op de parking zijn er ook plannen voor de bouw van een 50-tal appartementen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.