Nieuws Antwerpen Total zoekt dringend technici voor raffinaderij

Total zoekt dringend technici voor raffinaderij

Total zoekt dringend technici voor raffinaderij

totalDe Franse oliegroep Total zoekt dringend technici voor zijn olieraffinaderij in Antwerpen. Het concern wil er 1,2 miljard euro investeren in een upgrading van de installaties. Total wil in Antwerpen meer diesel produceren en de olie-productie beter afstemmen op de nabijgelegen petrochemiefabrieken van de groep.

De Franse topman Patrick Pouyanné heeft al verscheidene keren een uitbreiding van de raffinaderij in Antwerpen aangekondigd. De investering was tot nog toe evenwel nooit definitief omdat verscheidene procedures lang bleven aanslepen. Ondertussen is er nu kennelijk toch schot in de zaak gekomen. Alleen maakt Pouyanné zich zorgen bij de vraag of Total wel voldoende technici zal vinden om de investering op gang te trekken. In een regio die sterk afgesteld is op raffinage en petrochemie is dit zeker niet evident.

Total wil de vroegere raffinaderij van Petrofina voor een stuk ombouwen van de productie van zware stookolie naar lichtere diesel. De installaties zouden daardoor 500 miljoen euro extra cash kunnen genereren. De raffinaderij zou ook beter afgesteld worden op de nabijgelegen petrochemische installaties van het vroegere Petrochim. Zo zou het gas van de raffinaderij niet langer afgefakkeld worden maar gebruikt voor de aanmaak van petrochemieproducten. Op die manier zou ook bespaard kunnen worden op het verbruik van nafta.

De Antwerpse raffinaderij is binnen de groep een van de zes vitale steunpunten. Antwerpen maakt daarbij deel uit van een ketting die oa. de raffinaderijen omvat van Normandy (Frankrijk), Port Arthur (Verenigde Staten), Jubail (Saudi-Aarbië), Ras Laffan (Qatar) en Daesan (Zuid-Korea).

Op de raffinaderij van Total werken vandaag zo’n 1700 man.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.