Nieuws Antwerpen Touring Glass en Auto5 gaan samenwerken

Touring Glass en Auto5 gaan samenwerken

Touring Glass en Auto5 gaan samenwerken

touringAutoglasspecialist Touring Glass wordt vanaf 1 februari de exclusieve partner van het auto-onderhoud en -uitrustingsbedrijf Auto5 voor het vervangen en herstellen van autoglas. Touring Glass breidt daarmee zijn netwerk uit met 52 bijkomende servicepunten, tot 65 in totaal. Touring Glass voert zo de strijd met marktleider Carglass verder op. Het is er Touring Glass om te doen tegen 2018 minstens 10% van de markt in handen te hebben. “Wij zijn 20% goedkoper dan Carglass” poneert manager Xavier de Buck vanuit Schelle.

De opstart van Touring Glass in 2013 was een diversificatie in de activiteiten van het traditionele Touring Wegenhulp, de gele expressdienst voor autoherstellingen. Touring Wegenhulp nam de opportuniteit op om een specialist in herstellingen van autoruiten over te nemen. Het kreeg daartoe de hulp van het Australische Club Assist, een toeleverancier van auto-onderdelen dat net zoals Touring Wegenhulp 47,50% van de aandelen in het nieuwe bedrijf nam. Met de minderheidsparticipatie van Axial, een groepering van carosseriebedrijven werd ook die sector mee betrokken in het initiatief.

Touring Glass vestigde zijn nieuwe exploitatiezetel daarbij in Schelle. (De hoofdzetel van Touring Wegenhulp is nog altijd in de Brusselse Wetstraat).

Met 13 vestigingen en een snelle mobiele dienst bleef Touring Glass het echter moeilijk hebben ten aanzien van Carglass.

De samenwerking met Auto5 opent evenwel totaal andere perspectieven. De vestigingen van Auto5 liggen in winkelcentra en in commerciële sites. Ze tekenen niet alleen voor glasherstellingen maar in eerste instantie voor onderhouds- en herstellingswerkzaamheden. Daarnaast werden ook 5000 glasinterventies geregistreerd. Het zijn precies die interventies die Touring Glass nu ambieert. Het gaat er vooral om dat de spreiding van de vestigingen van Auto5 geografisch optimaal is. Op die manier kan Touring Class ook zijn geografische positie  versterken.

In functie van de gewijzigde strategie heeft Touring Glass  drie extra mensen in dienst genomen.

Xavier de Buck is een oudgediende van Touring Wegenhulp die eveneens een tijdlang aan de slag was bij DHL, Ziegler en GVA Belux.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.