Nieuws Antwerpen Touring Glass gaat concurrentie niet uit de weg

Touring Glass gaat concurrentie niet uit de weg

Touring Glass gaat concurrentie niet uit de weg

touringglassAutoglasspecialist Touring Glass heeft de handschoen opgenomen. Het bedrijf uit Schelle gaat de concurrentie aan met de grote marktleider, Carglass. Touring Glass stelt zich ondertussen nog heel bescheiden op maar de ambities zijn scherp uitgetekend: in de komende jaren doorgroeien tot een marktaandeel van minstens 10%.

Carglass ligt vertrouwd in de oren. Niet in het minst door de onafgebroken stroom aan commercials. Carglas herstelt, Carglass vervangt. Touring Glass staat dus voor een heuse uitdaging. Ceo Xavier de Buck ziet het ondertussen wel zitten. Hij wil in de komende maanden nog verscheidene nieuwe vestigingen openen en het netwerk aan ateliers op die manier versterken.

Touring Glass is een vennootschap binnen de Koninklijke Belgische Touring Club die 47,5 procent van het kapitaal in handen heeft.  Het Australische Club Assist heeft een even groot belang. De Australiërs zijn wereldwijd een belangrijke concurrent van Belron, de holding boven Carglass. De resterende 5 procent in Touring Glass zit bij Axial, een keten van koetswerkbedrijven.

Touring Glass runt vandaag 12 vestigingen en heeft 35 werknemers. In 2017 moet dat aantal verdubbeld zijn, heet het in Schelle.

Die uitdaging is evenwel niet minnetjes. Vooral niet omdat de markt vandaag zeker niet heel makkelijk is.  De crisis weegt op de sector. Bovendien lijkt het aantal accidenten met glasschade tot gevolg te dalen. Ook al omdat de kwaliteit van het Belgische wegennet tijdens de afgelopen jaren zeker niet verslechterd is. De Belgische chauffeurs rijden overigens ook voorzichtiger terwijl ook het aantal inbraken in auto’s met glasschade als gevolg wat verminderd is.

Touring Glass wil zich onderscheiden met mobiele dienstverlening en een scherpe prijszetting.  In  dit opzicht werden ook enkele opmerkelijke samenwerkingsakkoorden gesloten. Zo met de verzekeringsmaatschappij Axa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.