Nieuws Antwerpen Touring Glass opereert voortaan vanuit Schelle

Touring Glass opereert voortaan vanuit Schelle

Touring Glass opereert voortaan vanuit Schelle

touiringTouring Glass heeft zijn nieuwe hoofdzetel geopend langs de A12 in Schelle. Met het aantreden van de nieuwe CEO, Xavier de Buck schrijft het autoglasbedrijf meteen ook een nieuw hoofdstuk. Touring Glass wil een eigen positie afdwingen in de markt van de autoruiten.

De opstart van Touring Glass is een diversificatie van het traditionele Touring Wegenhulp, de gele expressdienst voor autoherstellingen. Touring Wegenhulp nam de opportuniteit op om een specialist in herstellingen van autoruiten over te nemen. Het kreeg daartoe de hulp van het Australische Club Assist, een toeleverancier van auto-onderdelen dat net zoals Touring Wegenhulp 47,50% van de aandelen in het nieuwe bedrijf nam. Met de minderheidsparticipatie van Axial, een groepering van carosseriebedrijven werd ook die sector mee betrokken in het initiatief.

Touring Glass runt ondertussen 8 eigen vestigingen en 5 franchise garages. Daarnaast worden ook een aantal zelfstandige agenten mee opgenomen in het netwerk. De groep stelt in dit opzicht zo’n 20 mensen tewerk. “Ons marktaandeel is vandaag met 4% nog relatief beperkt”, zegt Ludo Plessers van het bedrijf “maar we rekenen erop dat wij op termijn verder kunnen doorstoten.”

Met de verhuis van de hoofdzetel van Meise naar Schelle heeft Touring Glass meteen ook het initiatief genomen om zich te positioneren in een van de drukste regio’s van het land. De nieuw aangetreden CEO Xavier de Buck twijfelt er overigens niet aan dat er in de komende jaren nog verscheidene bijkomende vestigingen zullen geopend worden. Hij wil bovendien sterk investeren in de mobiele dienstverlening van het bedrijf. Het gaat dan om de vervanging van autoruiten ter plaatse. Daartoe zal ook het verkoopteam van het bedrijf verder uitgebreid worden. Die moeten zich mee oriënteren naar de fleetowners, de verzekeringsmaatschappijen, de leasing-ondernemingen en de transportbedrijven. De leden van Touring zouden in dit opzicht op aantrekkelijke voordelen kunnen rekenen.

In het nieuwe hoofdkwartier van Schelle kunnen de klanten overigens eveneens terecht voor de herstelling van autoruiten van personenwagens, vrachtwagens en bestelwagens.

Xavcier de Buck is een oudgediende van Touring Wegenhulp die eveneens een tijdlang aand e slag was bij DHL, Ziegler en GVA Belux.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer