Nieuws Antwerpen TracingInMotion heeft groeiproblemen

TracingInMotion heeft groeiproblemen

TracingInMotion heeft groeiproblemen

tracingVijf jaar na de doorstart heeft het informaticabedrijf TracingInMotion opmerkelijke groeiproblemen. Het bedrijf uit Merksem zou nog sterker kunnen doorbreken maar zou daartoe nog enkele bijkomende specialisten moeten aanwerven. “Wij kijken vandaag uit hoe we die bottleneck kunnen passeren”, zegt Dirk Vandenberghe.

Samen met zijn vennoot Bart Anthonissen nam Dirk Vandenberghe TracingInMotion in 2010 over van een Franse groep. Het bedrijf was destijds afgesplitst van Bopack Systems maar dreigde weg te zinken onder de gevolgen van de economische crisis. Bart Anthonissen en Dirk Vandenberghe hebben de onderneming sindsdien geheroriënteerd naar een eigen Warehouse Management System waarin ze hun eigen software bouwden op barcode identificiatiesystemen zoals mobiele terminals en scanners.

Eenmaal het pakket software en hardware perfect uitgebowud was heeft TracingInMotion zich helemaal gefocust op drie doelgroepen: de import/exportbedrijven die hun goederen veelal binnenkrijgen in containers, die opslaan in magazijnen en vervolgens verder distribueren. Verder de voedingsindustie die zijn producten permanent moet kunnen traceren op basis van houdbaarheidsdata en lotnummers. Tenslotte de ondernemingen die met een vorm van wervenproblematiek geconfronteerd worden: op het moment dat producten “verdwijnen” moeten die kunnen opgespoord worden.

Zegt Bart Anthonissen: “wij zijn vanzelfsprekend ook betrokken bij andere projecten en klanten. In de haven van Antwerpen is traceerbaarheid nu eenmaal heel belangrijk. Ons systeem volgt elk product van bij de ontscheping tot aan de eindbestemmming. Wij volgen ook de tussenstoppen en verzorgen zelfs de facturatie.”

De voordelen van het Warehouse Management System: het aantal fouten bij leveringen daalt drastisch, de efficiëncy van het magazijnbeheer verhoogt sterk en de uitleveringsverwachtingen van de klant worden voor 100% voldaan. Nog zoiets: de software van het Antwerps bedrijf kan zonder enig probleem gekoppeld worden aan om het even welk bedrijfssysteem (ERP). Zeker voor KMO’s een onbetwistbare goedkope kostenfactor.

“Ondertussen groeien we onverminderd door”, zegt Dirk Vandenberghe. “In die mate dat wij effectief niet altijd kunnen volgen. Wij moeten dan ook uitkijken naar bijkomend personeel. We zouden zeker een aantal hoge profielen kunnen gebruiken.”

TracingInMotion werkte verleden jaar een omzet bijeen van 1,8 miljoen euro. Het bedrijf stelt 15 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.