Nieuws Antwerpen TracingInMotion rentabiliseert stockbeheer

TracingInMotion rentabiliseert stockbeheer

TracingInMotion rentabiliseert stockbeheer

tracingtracingHet voedingsbedrijf Van Gils Sweet Creations uit Weelde heeft een contract betekend bij TracingInMotion uit Schoten. Het softwarebedrijf heeft bij het voormalige Ijsklokje zijn TRAC WMS systeem uitgebouwd waardoor het voorraadbeheer verbeterd kan worden.

TracinginMotion is gespecialiseerd in software- en totaaloplossingen voor magazijnbeheer en tracering. TRAC WMS legt in dit opzicht linken tussen bestaande softwaresystemen zodat de ondernemingen niet hun hele computerinfrastructuur moeten herzien op het moment dat ze met TracingInMotion in de boot stappen. Het systeem wordt als het ware aangepast aan de bestaande business processen van de klanten.

Samen met zijn vennoot Bart Anthonissen nam Dirk Vandenberghe TracingInMotion in 2010 over van een Franse groep. Het bedrijf was destijds afgesplitst van Bopack Systems maar dreigde weg te zinken onder de gevolgen van de economische crisis. Bart Anthonissen en Dirk Vandenberghe hebben de onderneming sindsdien geherori├źnteerd naar een eigen Warehouse Management System (WMS) waarin ze hun eigen software bouwden op barcode identificatiesystemen zoals mobiele terminals en scanners.

Eenmaal het pakket software en hardware perfect uitgebouwd was heeft TracingInMotion zich helemaal gefocust op drie doelgroepen: de import/exportbedrijven die hun goederen veelal binnenkrijgen in containers, die opslaan in magazijnen en vervolgens verder distribueren. Verder de voedingsindustie die zijn producten permanent moet kunnen traceren op basis van houdbaarheidsdata en lotnummers. Tenslotte de ondernemingen die met een vorm van wervenproblematiek geconfronteerd worden: op het moment dat producten “verdwijnen” moeten die kunnen opgespoord worden.

Zeker voor een voedingsbedrijf als Van Gils Sweet Creations is het voorraadbeheer heel erg belangrijk. De versheid van voedingsproducten als ijsroom, mousses, bavaroises ea. is nu eenmaal beperkt. Zaakvoerder Paul Van Gils: “Als ambachtelijk producent van hoogwaardige dessertproducten is kwaliteit voor Van Gils primordiaal. Met ruim 160 verschillende producten in ons gamma en een veelvoud aan grondstoffen is doeltreffend voorraadbeheer en tracering een serieuze uitdaging. TRAC resulteert niet enkel in effectieve kostenbesparing maar ook voor heel wat minder administratie, een betere planning en controle over de leveranciers. De oplossing kadert dan ook perfect in ons continu streven naar kwaliteit en duurzaam ondernemen.”

TracingInMotion werkte verleden jaar een omzet bijeen van zowat 2 miljoen euro. Het bedrijf stelt 15 mensen tewerk.

Foto: Dirk Vandenberghe en Bart Anthonissen van TracingInMotion

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.