Nieuws Antwerpen Trackingsysteem Suivo helpt afvalophalers

Trackingsysteem Suivo helpt afvalophalers

Trackingsysteem Suivo helpt afvalophalers

suivosuivoHet energiebedrijf Bionerga uit Maasmechelen nam onlangs de afvalverzameling in Hasselt en Sint Truiden over. De onderneming uit Maasmechelen moest daartoe in enkele maanden tijd zowel de dispatching installeren, personeel aanwerven en de afvalroutes plannen. Om die routes exact in kaart te brengen werd het trackingsysteem Suivo van Geo Solutions gekocht.

Bionerga recupeereert als bedrijf energie en grondstoffen uit niet herbruikbaar afval. De onderneming beschikt daartoe over een verbrandingsinstallatie en drie composteerinstallaties. Bionerga is sinds kort ook mede-eigenaar van Electrawinds in Oostende.

Geo Solutions uit Kontich is van zijn kant gespecialiseerd in de verwerking van geografische gegevens. Als bedrijf uit de Cronos Groep heeft het zich toegespitst op de registratie van bewegingen van voertuigen en mobiele mensen. Want waar gaat het oa om? Veel afvalverzamelaars krijgen geregeld klachten van burgers die kwaad zijn dat hun afvalzakken niet meegenomen werden. Ze waren doorgaans te laat om de zak buiten te zetten, ze hebben zich vergist van dag maar het zijn dan toch maar de afvalverzamelaars die de kop van jut zijn. Met Suivo kunnen de dispatchers van Bionerga die vermeende klachten heel concreet afwijzen. Suivo geeft als trackingsysteem immers een duidelijk overzicht van alle routes en kilometers die de afvalophalers afgelegd hebben. Ook de tijd wordt minutieus gevolgd.

“Als er een klacht binnenkomt kunnen we meteen antwoorden dat er bv. om 7.33 uur een vuilniswagen passeerde met een snelheid van 18 kilometer per uur die 15 seconden halt hield op dat specifieke punt. Deze informatie helpt echt om moeilijke discussies met de klanten te vermijden”, zegt dispatcher Martin Kubr.

De realtime routedata worden geregistreerd via een gps-tracker. Aan het einde van de route kan de dispatcher de routegegevens van Suivo downloaden en controleren of alle ophaalpunten effectief bediend zijn.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.