Nieuws Antwerpen Transant-Weemaes koopt bijkomende trucks

Transant-Weemaes koopt bijkomende trucks

Transant-Weemaes koopt bijkomende trucks

transantHet transportbedrijf Transant-Weemaes uit Vrasene wil nog extra chauffeurs aanwerven. Het verloop in de sector blijkt nogal groot te zijn. “Wij blijven evenwel ook groeien,” zegt zaakvoerder Patrick Anthonissen. “Wij gaan in de komende weken allicht met 30 vrachtwagens rijden. Vandaag zijn dat er nog 21.”

Transant-Weemaes rijdt vooral binnen de haven van Antwerpen. Het bedrijf verzorgt de transporten van de ene terminal naar de andere. Er worden gemiddeld zo’n 1000 containers per week verwerkt. “Wij hebben bv. een lopende opdracht voor een grote Zwitserse klant die twee treinen per week naar Antwerpen stuurt. Wij halen de containers op en verdelen die over de verschillende terminals voor export.”

Het werkaanbod blijft ondertussen op niveau. Ondanks de crisis. De opdrachten blijven vlot binnenlopen. Vandaar ook de bijkomende aanwervingen. “Er is nogal wat verloop onder chauffeurs. Wij moeten er dus op letten dat wij voldoende mankracht in huis blijven hebben. Wat zeker niet makkelijk is. We moeten vermijden dat er te veel camions aan de kant blijven staan.”

Transant-Weemaes rijdt vandaag met 21 vrachtwagens. Dat kunnen er in de komende weken 25 worden. “Wij onderhandelen vandaag met een aantal constructeurs om tien nieuwe trucks aan te kopen. Wij krijgen op die manier meer ruimte.”

Patrick Anthonissen heeft een hele tijd voor een bedrijf gereden tot hij in 1992 zelf de hand aan de ploeg sloeg en met zijn eigen vrachtwagen op zoek ging naar opdrachten. “Ik had een oude truck van de Aldi gekocht. Echt waar. Helemaal in het blauw. Maar dat ding heeft het bij mij nog tien jaar uitgehouden.”

Transant-Weemaes werd opgebouwd uit een fusie van Patrick’s eigen Transant en de firma Weemaes van zijn partner. De groep tekent onderhand voor een omzet van zo’n 3,5 miljoen euro. Er werken 26 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.