Nieuws Antwerpen Transport Joosen koos voor GeoTracer

Transport Joosen koos voor GeoTracer

Transport Joosen koos voor GeoTracer

geotracertjeGeoTracer heeft bij het Antwerpse transportbedrijf Joosen met zijn technologie meteen verschillende problemen ineens opgelost. Van het opsporen van gestolen voertuigen tot het reduceren van de verloren tijd aan de kade. Het Gentse IT-bedrijf rond zaakvoerder Bart Van Waeyenberghe heeft daarmee een belangrijke klant binnengehaald.

Terwijl zaakvoerder Kurt Joosen van Transport Joosen in eerste instantie een antwoord zocht op een aantal diefstallen, werd al snel duidelijk dat een trackingsysteem voor de trailers van Transport Joosen, met 100 trekkers en een 300-tal getrokken eenheden, ook andere belangrijke voordelen zou bieden. Het laat effectief toe de verloren tijd op de kade te minimaliseren en de verschillende types trailers optimaal te gaan inzetten waar ze voor bedoeld zijn.

“En als er iemand belt voor een depannage, willen we exáct weten waar die zich bevindt en om welk type chassis het gaat, zodat we de juiste onderdelen meenemen,” stelt Kurt Joosen.

Een aantal maanden lang reden de chauffeurs van Transport Joosen bij wijze van test rond met trackingsystemen van drie verschillende leveranciers. GeoTracer stak er duidelijk bovenuit, zegt Kurt Joosen. “Er zijn systemen die periodiek doorsturen wat de locatie is, maar wij wilden echt continu weten waar elke trailer is.” Een bijkomend groot voordeel voor de ondernemer? GeoTracer biedt de mogelijkheid de systemen te leasen, waardoor de kost van de investering gespreid wordt.

Chauffeurs die met hun trekker – waar uiteraard al een blackbox in zit – een oplegger gaan halen, gebruiken hun persoonlijke badge om zich te identificeren. Op dat moment weet het systeem
welke chauffeur met welke trailer op de baan is. Het discreet weggestoken bakje op de trailer – gevoed via de EBS-stekker, maar met een batterij die meer dan drie maanden autonomie biedt – stuurt continu zijn locatie door aan een centrale server die de data presenteert aan de planners bij Transport
Joosen. Daar kan men elke trailer lokaliseren, weet men wat zijn route was, hoe snel hij
gaat, wie ermee op de baan is, enzovoort.

GeoTracer is een jong en dynamisch Belgisch bedrijf (opgericht in 2010) dat zijn producten
van a tot z in eigen beheer ontwikkelt en commercialiseert, met inbegrip van
een 24 / 24-bereikbare alarmcentrale. “We hebben op vijf jaar tijd al 18.000 units geinstalleerd”,
zegt Bart Van Waeyenberge, Managing Partner bij het bedrijf. “In totaal hebben we 11 producten, waarvan het Track and Trace-systeem voor trailers er één is.”

GeoTracer start steeds met een uitgebreide behoefteanalyse en levert net dat wat de klant wil. Het moduleerbaar systeem laat ook toe om verwittigd te worden als een trailer naar de technische keuring moet of klaar is voor zijn onderhoud.

Vandaag is men nog volop aan het installeren en opleiden, dus op de grote efficiëntiewinsten
is het nog even wachten. Maar dat wil niet zeggen dat de komst van het GeoTracer tracking systeem nog geen impact heeft. “Ik heb echt wel het gevoel dat er minder stress is”, besluit Kurt Joosen.

Transport Joosen maakt deel uit van de Group Joosen die oa. ook nog Eurotranscom en Eurotrans Container Hub omvat. De groep werd destijds opgestart vanuit Brecht maar werd sindsdien ook verder uitgebouwd in de haven van Antwerpen.

Op de foto v.l.n.r: Sander Declercq (GeoTracer), Bart Van Waeyenberghe (GeoTracer) en Kurt Joosen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.