Nieuws Antwerpen Transport Joosen verankerd in haven van Antwerpen

Transport Joosen verankerd in haven van Antwerpen

Transport Joosen verankerd in haven van Antwerpen

joosenHet transportbedrijf Transport Joosen is helemaal verhuisd van Brecht naar de Ordamstraat in de Antwerpse haven. Ook het oorspronkelijke bedrijfsterrein in Brecht is ondertussen verkocht. “We houden nu enkel nog wat garage-activiteiten over in de Kempen maar ook dat zal binnen afzienbare tijd voorbij zijn”, zegt  bedrijfsleider Kurt Joosen.

De centralisatie van alle activiteiten in de haven van Antwerpen is er uitsluitend op gericht om de klanten nog sneller te kunnen bedienen. De klanten: dat zijn meestal expeditiebedrijven die hun containers zo snel mogelijk ter plaatse willen gebracht zien. “Vandaar dat wij er alles aan deden om onze dokplanning nog te  verbeteren, zoveel mogelijk tijd te winnen op de terminals en verloren ritten tussen Brecht en Antwerpen volledig te schrappen”, zegt Kurt Joosen. “Het gaat vandaag allemaal om efficiëntie en snelheid.”

Een ander aspect van de verhuis naar de haven van Antwerpen is die vaststelling dat transporteurs in de haven ook makkelijker met elkaar kunnen samenwerken. Ze kunnen vrachten van elkaar overnemen en op die manier hun klanten nog beter bedienen.

Kurt Joosen beseft ondertussen best dat de crisis ook in de transportsector ongenadig toeslaat. “Wij slagen er evenwel in om overeind te blijven en nog marktaandeel te winnen ook. Wij realiseerden verleden jaar als Group Joosen, de overkoepelende vennootschap een omzet van 12 miljoen euro. Dat is precies twee keer zoveel als vijf jaar geleden. Ge moet het dan toch maar doen. Op het vlak van rentabiliteit is het wel nog even afwachten. Die cijfers zullen allicht minder overtuigend zijn.”

De Group Joosen werd in 1994 opgezet door vader Frans Joosen. Zoon Kurt nam de zaak later over. Het bedrijf telt nu 60 trucks die gemiddeld met z’n allen 140 ritten rijden.

Transport Joosen is ook kandidaat voor het verwachte proefproject met zogenaamde ecocombi’s of LVZ’s. Dit zijn de reuzengrote transporten die de rentabiliteit van de business kunnen versterken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.