Nieuws Antwerpen Transporteur Corneel Geerts wil Chatruco overnemen

Transporteur Corneel Geerts wil Chatruco overnemen

Transporteur Corneel Geerts wil Chatruco overnemen

geertsDe Corneel Geerts Transportgroup is overnamegesprekken begonnen met het transportbedrijf Chatruco uit Genk. Chatruco zou dan kunnen fungeren als distributiecentrum voor Corneel Geerts in het oosten van het land.

Na het transportbedrijf Wim Bosman had ook de Corneel Geerts Transportgroup zijn ongenoegen geuit over de aanhoudende fileproblematiek in en om Antwerpen. “Wij zitten vele uren vast in het verkeer,” had zaakvoerder Marc Geerts gezegd. “Wij verliezen daardoor minstens 100 euro per dag of zelfs 350.000 euro op jaarbasis. Bovendien loopt heel ons distributiesysteem daardoor in de war.” Marc Geerts had in dit opzicht vooropgezet dat althans een gedeelte van de activiteiten van zijn groep uit Wijnegem zou overgebracht worden naar Genk en Harelbeke.

In de opgestarte onderhandelingen met het familiebedrijf Chatruco wordt het dreigement kennelijk al waar gemaakt. “Wij zijn effectief gesprekken begonnen met Chatruco”, zegt Marc Geerts. “Indien de onderhandelingen positief kunnen afgesloten worden zou Chatruco dan helemaal kunnen omgebouwd worden tot Corneel Geerts Genk. Chatruco is gespecialiseerd in transporten op de regio Mannheim/Frankfurt en kan in dit opzicht perfect ingepast worden in onze eigen activiteiten.”

De Corneel Geerts Transportgroup is een veelzijdige logistieke dienstverlener die bekend staat als marktleider in LTL-zendingen naar Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Het bedrijf rijdt ook op Scandinavië, Groot-Briottannië, Zwitserland, centraal Oost-Europa, de Balkan en Turkije. Als partner binnen het internationale netwerk IFA en Distri24 zet het bedrijf elke dag meer dan 200 trucks en trailers op de baan. Samen met de partners binnen IFA en Distri24 kunnen zelfs 1000 vrachtwagens ingezet worden. De Corneel Geerts Transportgroup heeft tevens filialen in Roemenië, Bulgarije en Slovakije.

In de herstructurering van het bedrijf zou de Corneel Geerts Transportgroup één derde van zijn activiteiten overbrengen naar Genk en één derde naar Harelbeke.

Bij Chatruco werken 18 mensen. Het bedrijf tekent voor een omzet van pakweg 2 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.