Nieuws Antwerpen Transporteur Groover investeert in veiligheid

Transporteur Groover investeert in veiligheid

Transporteur Groover investeert in veiligheid

grooverHet transportbedrijf Groover International is het om veiligheid te doen. Veilig rijden is een heel belangrijk aspect van de kwaliteit die de onderneming wil garanderen naar de klanten toe. Het bedrijf heeft daartoe een speciale opleidingsdag ingelast waarbij alle mogelijke vormen van preventie ingebracht werden.

Ieder bedrijf moet kwaliteit leveren om zich te “verzekeren” voor de toekomst, is de stelling van bedrijfsleider Marc Van Grootel. Bij een transportbedrijf is de chauffeur in dit opzicht een zeer belangrijke schakel in het contact tussen de onderneming en de klanten. Hij/zij vertegenwoordigt het bedrijf en de opdrachtgever onderweg en kan dan ook beschouwd worden als het uithangbord van zowel het eigen bedrijf als van de klanten.

Bruno Nijs, de preventieadviseur bij verzekeraar TVM bracht tips en tricks aan, maar ook felicitaties voor de ganse ploeg. Dit dan voor de manier waarop Groover International gedurende de laatste 4 jaren met zijn schade-frequentiestatistiek ver onder het gemiddelde van de sector zit.

Ook was er een belangrijke bijdrage van chauffeur/mentor Bruno De Keukelaere. Hij is een cruciale schakel bij de verwelkoming van nieuwkomers in het bedrijf. Hij is tevens het aanspreekpunt bij uitstek en de katalysator tussen de werknemers en de directie.

Het interne chauffeurs handboek (editie 2015 ) werd overhandigd en toegelicht. Ook de nieuwigheden ivm ADR vervoer 2015 en logistiek werden overlopen.

Ten slotte ging er veel aandacht naar het project “Veilig op Weg “ van de beroepsorganisatie Transport en Logistiek Vlaanderen waar Groover International al 15 jaren aan meewerkt. Het is een veiligheidscampagne waarbij Groover met een vrachtwagen scholen bezoekt en de jonge weggebruikers de gevaren van de dode hoek uitlegt. Dit jaar was de focus op de nieuwe folder en dvd van TLV, met tips voor de professionele vrachtwagenchauffeur.

Na het officiële gedeelte kwamen de partners de groep vergezellen om samen te genieten van een partijtje bowlen en een BBQ. Krista Moulaert en Johan Vorsselmans werden van hun kant gehuldigd voor 16 jaar trouwe dienst in het bedrijf.

Groover is als transportbedrijf opgezet in 1987 en rijdt vandaag met 20 trekkers en 40 opleggers. Het bedrijf stelt 30 mensen tewerk. Groover rijdt vooral in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Scandinvië.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.