Nieuws Antwerpen Transporteurs vinden elkaar in het VIL

Transporteurs vinden elkaar in het VIL

Transporteurs vinden elkaar in het VIL

file26 nieuwe bedrijven en organisaties hebben zich ingeschreven als nieuwe leden bij het VIL, het Vlaams Instituut voor de Logistiek. Het VIL uit Berchem is het erom te doen de concurrentiekracht, de betrokkenheid en de knowhow van de Vlaamse transportondernemingen te versterken. Ook innovatie en netwerking behoren mee tot de doelstellingen van het instituut.

Het VIL doet het uitstekend. Het instituut slaagt er almaar beter in om zich te positioneren in het marktgebeuren en verladers en logistieke dienstverleners ervan te overtuigen om aan te sluiten. De activiteiten worden steeds breder gedragen door de hele transportsector.

Met 26 nieuwe leden kan het VIL straks het nieuwe jaar sterk inzetten. Onder de nieuw aangesloten leden zijn ook verscheidene Antwerpse bedrijven:

* Belgian Scrap Terminal (BST) uit Kallo: voert schroot aan en recycleert het.

* de Cronos Groep uit Kontich: tekent voor innovatief ondernemersschap en zorgt voor de nodige ondersteuning van start-ups.

* Kunnig uit Antwerpen: een sociaal maatschappelijke onderneming die de productie en de logistiek van bedrijven ondersteunt op een efficiënte manier.

* MSC PSA European Terminal: de belangrijkste containerterminal uit de haven van Antwerpen. De geplande verhuis naar de Linkeroever moet de klanten een nog betere service garanderen.

* Nova and Hesse-Noord Natie: een joint venture tussen Nova Natie en PSA Antwerp en op zichzelf een terminal operator en stevedodring bedrijf gespecialiseerd in de handling van breakbulk cargo en speciale ladingen.

* Plastiek Van Wauwe uit Deurne: specialist in kunststof materialen voor de bouw en de industrie met een aanbod van meer dan 50.000 artikelen.

* Vollers Belgium uit Antwerpen: opslagbedrijf dat in opdracht van handelsbedrijven en ondernemingen het vervoer, de opslag en behandeling van koffies, cacao en stukgoederen verzorgt.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.